Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Lekker kijken: 12x de mooiste galajurken van prinses Charlène

21 augustus 2023 · Leestijd 3 min

Wanneer ze op een rode loper verschijnt, weet prinses Charlène van Monaco altijd een stralende indruk te maken. Of het nu een glitterjurk is of een japon met een diep decolleté, Charlène durft lef te tonen met haar kleding. Wij zetten haar 12 mooiste galajurken voor je op een rij.

Net na haar huwelijk met prins Albert in 2011 weet Charlène tijdens het Rode Kruis Gala alle schijnwerpers op zich te richten met deze prachtige fuchsia jurk van Akris. Om haar hals draagt ze de ocean ketting van het sieradenmerk Van Cleef & Arpels. 

Collages (62)

Charlène verschijnt vaker in felle kleuren voor het Rode Kruis Gala. Zo draagt ze in 2019 deze felgroene jurk met cape van Marchesa Notte. 

Collages (50)

Maar de prinses houdt ook van meer ingetogen kleuren en kiest dit jaar voor een witte glitterjurk met lange mouwen tijdens het jaarlijkse bal. 

Collages (47)

In 2016 draagt ze een zwierige jurk met pastelkleuren van Armani. 

Collages (58)

Het jaar daarop gaat Charlène voor een gedurfde look en draagt ze een jumpsuit met glitters van modehuis Versace. 

Collages (56)

En ook in 2018 kiest ze voor Atelier Versace. Deze strakke galajurk heeft een dieper decolleté dan we gebruikelijk zien bij de Monegaskische royal en is ook weer van top tot teen bedenkt met glitter. 

Collages (53)

Net als naar het Rode Kruis Gala, is Charlène voor het gala voor Planetary Health in 2020 gehuld in glimmende pailletten. 

Collages (49)

Maar ze weet ook met subtiele glitter een spetterende indruk achter te laten. Zo verscheen ze vorig jaar nog bij het Rode Kruis Gala in een lichtblauwe creatie van Prada met een aantal pailletten in een patroon van bloemen. 

Collages (48)

En op de loper van het Global Ocean gala draagt ze deze donkerblauwe jurk met glitter rond de halslijn.  

Collages (52)

De prinses kiest vaker voor donkerblauw, want twee maanden geleden ging ze nog gekleed in een ontwerp van Akris in de donkere kleur voor de Golden Nymph Awards. 

Collages (46)

Toch gaat ze ook nog regelmatig in een felle kleur naar een evenement, zoals in deze felrode Caroline Herrara galajurk. 

Collages (57)

Maar Charlène is ook een prinses die houdt van de neutrale en simpele look. Zo draagt ze naar de bruiloft van de Zweedse prinses Madeleine deze mooie bruine galajurk van haar geliefde modehuis Akris. 

Collages (61)

Foto's: ANP 

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--