Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Hierom dragen de Britse royals wit tijdens het staatsbanket

28 november 2023 · Leestijd 2 min

Vorige week konden we heerlijk wegzwijmelen bij de prachtige foto's van het staatsbanket in Buckingham Palace. De Zuid-Koreaanse president Yoon Suk-yeol bracht een bezoek aan het Verenigd Koninkrijk. Tijdens het staatsbanket in Buckingham Palace viel één ding op: bijna alle royal dames droegen een witte jurk.

Waarom dragen bijna alle Britse royals wit tijdens het staatsbanket? Daar zijn drie redenen voor.

Lees verder onder de foto.

Buckingham-Palace

#1 Positieve kleur

De eerste reden dat de royals kiezen voor een witte outfit, is omdat wit wordt geassocieerd met positiviteit. Zo staat de kleur symbool voor vrede, reinheid en een nieuw begin. Een perfecte kleur dus om politiek neutraal te blijven en de warme banden tussen het gastland en het eigen land te benadrukken.

Lees verder onder de foto.

Staatsbanket-Buckingham-Palace

#2 Wit en juwelen

Een andere reden om wit te dragen, is dat de juwelen bij deze kleur goed tot hun recht komen. Het wit laat de juwelen mooi stralen, waardoor ze duidelijk zichtbaar zijn tijdens het staatsbanket.

Lees verder onder de foto.

Staatsbanket-Buckingham-Palace

#3 Kleur van de vlag

De laatste reden waarom royals wit dragen tijdens het staatsbanket heeft te maken met de vlag van het gastland. De Zuid-Koreaanse vlag bestaat namelijk uit de kleuren wit, blauw, rood en zwart. Koningin Camilla droeg een rode jurk, terwijl de hertogin van Gloucester voor een blauwe jurk koos.

Staatsbanket-Buckingham-Palace
Koningin Camilla verschijnt in het rood.
Staatsbanket-Buckingham-Palace
De hertogin van Gloucester kiest voor blauw.

Foto's: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--