Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Catherine schittert in nieuwe jurk en bijzonder diadeem tijdens staatsbanket

21 november 2023 · Leestijd 3 min

Het staatsbezoek van de Zuid-Koreaanse president Yoon Suk-yeol aan het Verenigd Koninkrijk is in volle gang. Dinsdagavond stond een staatsbanket op het programma. Een gelegenheid waar de Britse royals alles voor uit de kast trokken. Kijk mee naar de pracht en praal!

De eerste dag van het staatsbezoek van president Yoon Suk-yeol aan het Verenigd Koninkrijk werd traditiegetrouw afgesloten. Op Buckingham Palace in Londen ontving koning Charles zijn gasten voor een staatsbanket. Dat hoefde hij niet alleen te doen, want ook koningin Camilla, prins William en zijn vrouw Catherine waren bij het diner aanwezig. Evenals prinses Anne en Sophie, de echtgenote van prins Edward.

Lees verder onder de foto's.

ANP-484433568
Het Britse koningspaar poseert met de president en zijn vrouw.
Koning Charles en koningin Camilla
Koning Charles en koningin Camilla.
Sophie, de hertogin van Edinburgh.
Sophie, de hertogin van Edinburgh.
ANP-484441769
Koning Charles geeft een toespraak.

Catherine draagt bijzonder diadeem

Catherine, de prinses van Wales, ging dinsdagavond gekleed in een witte galajurk van Jenny Packham. Ze combineerde de japon met lange witte handschoenen. Op haar hoofd droeg de vrouw van prins William een heel bijzonder diadeem. De zogenaamde Strathmore Rose-tiara werd voor het laatst gezien in de jaren '30 en was eigendom de moeder van koningin Elizabeth. 

Lees verder onder de foto's.

William_Catherine_2023
De prins en prinses van Wales.
Catherine_staatsbankey
De gasten arriveren voor het staatsbanket.

Koningin Camilla verscheen in een rode avondjurk bij het staatsbanket. De nieuwe japon is een ontwerp van Fiona Clare. Camilla droeg bijpassende juwelen bij haar rode outfit. De diadeem en halsketting werden ook gedragen door koningin Elizabeth II. 

Lees verder onder de foto's.

Diadeem Camilla Elizabeth
Koningin Camilla en koningin Elizabeth dragen hetzelfde diadeem.

Koning Charles grapt erop los

Naast alle plechtigheden was er tijdens het staatsbanket ook gelegenheid voor een grapje. Koning Charles vertelde zijn 171 gasten over zijn liefde voor Zuid-Korea maar zei dat hij één ding nooit onder de knie heeft gekregen. Helaas, toen ik al die jaren geleden in Seoul was, heb ik niet veel opgepikt van wat de Gangnam Style werd genoemd", vertelde Charles in zijn toespraak. Gangnam Style werd in 2012 een wereldwijde hit, mede dankij het bijbehorende dansje. 

Lees verder onder de video.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Speciaal toetje

Het dessert van het staatsbanket heeft een Zuid-Koreaans tintje. Speciaal voor het bezoek zijn hibiscussen van suiker gemaakt. De hibiscus is de nationale bloem van Zuid-Korea. Op Instagram deelde het Britse hof een video van de laatste aanpassingen. De bloemen werden met de hand gevormd en beschilderd. Petitfours maken het gerecht compleet. 

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Foto's: ANP

Meer lezen en zien over het staatsbezoek? Neem dan eens een kijkje in dit artikel: 

Roodkapje waar ga je heen? Catherine hult zich in rood van top tot teen

Lees ook over:

Roodkapje waar ga je heen? Catherine hult zich in rood van top tot teen
Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--