Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Leuk! Keizerlijke familie deelt nieuwe foto's van prinses Kako

30 december 2023 · Leestijd 2 min

Bericht uit Japan! Het Japanse hof deelt nieuwe foto's van prinses Kako die op 29 december 29 jaar oud werd. Bekijk de foto's hieronder.

Prinses Kako is het nichtje van keizer Naruhito. Ze is namelijk een van de dochters van de broer van de keizer, prins Akishino. Aangezien haar zus prinses Mako (1991) met een burger is getrouwd, zien we prinses Kako steeds vaker in het openbaar. Volgens de Japanse wet moet je je namelijk terugtrekken uit de keizerlijke familie als je met een burger trouwt. Hier lees je de stamboom van het Japanse Keizershuis nog op je gemak terug.

Nieuwe foto's van jarige prinses Kako

Prinses Kako werd afgelopen vrijdag 29 jaar oud en dat vierde de keizerlijke familie onder andere met nieuwe foto's. Of nou ja nieuw? De foto's werden al op 2 december gemaakt bij landgoed Akasaka in Tokio, maar werden op de verjaardag pas officieel naar buiten gebracht. Net als dat bij prinses Amalia het geval was. Op de foto's poseert de prinses in traditionele kledij.

Wist je trouwens al dat dít de reden is dat de meeste namen van de keizerlijke familie op -o eindigen?

prinses-kano
prinses-kako-2

Foto's: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--