Ga naar submenu Ga naar zoekveld

'Kloof tussen William en Harry niet ontstaan dankzij Meghan'

7 oktober 2020 · Leestijd 2 min

De vermeende kloof tussen prinsen William en Harry heeft meerdere oorzaken. Dat schrijft historicus Robert Lacey in zijn aankomende boek over de broers, waarvan het Amerikaanse tijdschrift People alvast een stukje heeft gepubliceerd. Vooral de wijze waarop de twee verschillend zijn omgegaan met pijn en trauma zou een reden zijn voor hun verslechterde band.

Volgens Lacey, adviseur van de Netflix-serie The Crown, zijn de prinsen in de laatste jaren uit elkaar gegroeid. "Beide broers zijn beschadigd door hun opvoedingen; beiden hebben met andere oplossingen gereageerd", schrijft hij in Battle of Brothers: The Inside Story of a Family in Tumult. "Er is zo veel pijn en trauma, dat gaat helemaal terug naar het begin."

Waar vaak wordt gefluisterd dat Meghan tussen de broers is gekomen, ligt dat volgens Lacey anders. De prinsen zijn opgevoed "om hecht en beschermend naar elkaar te zijn." De spanningen groeiden toen William al op jonge leeftijd werd voorbereid op zijn aankomende troonopvolging en Harry geen specifieke rol kreeg toebedeeld. "Fundamenteel voor het hele verhaal is het gevecht tussen liefde versus plicht."

De historicus vreest een "tragedie" als de prinsen het niet kunnen bijleggen. Vooral nu Harry sinds zijn stap terug binnen het Britse koningshuis in Amerika woont. "Het is vergelijkbaar met de abdicatie van Edward VII in 1936 en de dood van prinses Diana in 1997", legt hij uit. "Het is net zo groot en het is een uitdaging die nog niet is opgelost."

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--