Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Abdullah en zoon Hussein ontvangen hoog bezoek

25 augustus 2020 · Leestijd 2 min

De Jordaanse koning Abdullah en kroonprins Hussein hebben dinsdagmiddag op het internationale vliegveld van Amman achtereenvolgens de Iraakse premier en de president van Egypte met militair ceremonieel ontvangen. Het Jordaanse hof deelde op sociale media beelden van de aankomst van beide leiders.

De Jordaanse koning en zijn 26-jarige zoon, allebei voorzien van een mondkapje, onthielden zich van de in de Arabische wereld gebruikelijke omhelzingen bij de begroeting van hun gasten. De aanwezige Jordaanse militairen hielden gepaste afstand bij de inspectie, die werd gevolgd door het spelen van de volksliederen.

De trilaterale top tussen Jordanië, Egypte en Irak kwam even op losse schroeven nadat een lid van de Iraakse regering en enkele andere functionarissen het coronavirus bleken te hebben. Maar Jordanië liet maandag weten dat de ontmoetingen door zouden gaan, al zijn er wel extra voorzorgsmaatregelen genomen.

Het is de derde keer in korte tijd dat de drie landen overleg voeren. Onderwerpen van gesprek zijn onder meer de economie, de veiligheidssituatie, de coronacrisis en andere ontwikkelingen in het Midden-Oosten.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--