Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Déze prinses heeft een nieuwe baan

23 januari 2024 · Leestijd 2 min

Ze studeert momenteel nog Japanse Literatuur aan de Gakushuin-universiteit in Tokio, maar na haar afstuderen gaat ze aan de slag bij het Rode Kruis. We hebben het over prinses Aiko van Japan.

Het Japanse hof heeft bekend gemaakt dat de dochter van keizer Naruhito en keizerin Masako in april start met haar werkzaamheden voor het Rode Kruis in Tokio. Welke werkzaamheden ze daar precies gaat uitvoeren is nog niet bekend. Haar officiële taken voor de Japanse keizerlijke familie blijft Aiko gewoon voortzetten. In een statement laat Aiko weten dat ze "altijd interesse heeft gehad" in het Rode Kruis. De Japanse prinses kan straks op haar gemak aan de slag, haar nieuwe werkgever heeft namelijk laten weten "grondige voorbereidingen" te treffen voor haar komst. 

Lees verder onder de foto. 

Masako Naruhito Aiko
Prinses Aiko (rechts) met haar ouders keizer Naruhito en keizerin Masako, in het najaar van 2023.

Aiko is geboren op 1 december 2001 in Tokio. Ze is het enige kind van het Japanse keizerspaar. In dit artikel lees je meer over de Japanse prinses, die trouwens geen troonopvolger is. 

Royals en het Rode Kruis

Prinses Aiko is niet de enige royal die zich inzet voor het Rode Kruis. Onze eigen prinses Margriet heeft een bijzondere band met de organisatie, waar ze in 1966 zelfs startte met haar studie tot Rode Kruis-helpster. Je leest alles over haar band met het Rode Kruis in dit artikel

Ook de Monegaskische royals zetten zich graag in voor het Rode Kruis. In 2022 deelden prins Albert en prinses Charlène op het hoofdkwartier van het Rode Kruis pakketten uit aan mensen die het hard nodig hebben. In Noorwegen bezochten kroonprins Haakon en kroonprinses Mette-Marit een aantal jaar geleden een noodlocatie van de organisatie

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--