Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Ajax-fan Willem-Alexander in de kleedkamer bij Feyenoord

17 juni 2020 · Leestijd 3 min

Koning Willem-Alexander heeft woensdagochtend een bezoek gebracht aan De Kuip in Rotterdam. Hij wilde zich persoonlijk op de hoogte stellen van de gevolgen van de coronacrisis voor de sport- en evenementensector. Het Feyenoord-stadion is naast voetbaltempel ook een evenementencentrum, waar congressen en concerten plaatsvinden. Vanwege de crisis ligt dat al enkele maanden stil.

De koning, bekend als fan van Feyenoords eeuwige rivaal Ajax, ging na aankomst in gesprek met algemeen directeur Jan van Merwijk en financieel directeur Carl Berg over de impact van de beperkende maatregelen op de huishouding en financiën van De Kuip. Ook de plannen voor het nieuwe stadion kwamen aan bod en ook werd gepraat over de nieuwe Alliantie van Evenementenbouwers, die eind mei is gesmeed om de belangen van sport, cultuur en entertainment nadrukkelijker te bepleiten.

Willem-Alexander kreeg na het gesprek een rondleiding door delen van het stadion, waar hij ook weer medewerkers ontmoette die hem vertelden wat de crisis en het afgelasten van wedstrijden en evenementen voor hun betekende. Dat hoorde de koning onder meer van de chef-kok en op het veld van de veldploeg en technische dienst. Ook ging hij langs bij de Feyenoord-campus en het Feyenoord-museum. De rondleiding eindigde in de kleedkamer, waar captain Steven Berghuis zijn verhaal kon doen over het onverwachte slot van de voetbalcompetitie.

De koning besloot zijn werkbezoek in het naast het stadion gelegen Maasgebouw waar in gesprekken verder werd ingegaan op de gevolgen van de corona-uitbraak voor de evenementensector.

T-shirt

Koning bezoekt evenementenlocatie De Kuip

Wat doe je als er een Ajax-fan op bezoek komt bij Feyenoord? Die geef je een shirt van de club. En daar is koning Willem-Alexander dus geen uitzondering op.

De koning, die bekend staat om zijn liefde voor aartsrivaal Ajax, kreeg een Feyenoordshirt mee naar huis, gesigneerd door alle spelers. Misschien een beetje zuur voor een Ajax-fan, maar hij hoefde hem tenminste niet aan te trekken.

Willem-Alexander bezocht de Kuip om te praten over de gevolgen van de coronacrisis voor de sport- en evenementensector. Dat deed hij met algemeen directeur Mark Koevermans en speler Steven Berghuis. De Rotterdamse club deelde foto's van het bezoek op Twitter. De drie hielden netjes afstand van elkaar.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--