Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Albert en Charlène delen nieuw familiekiekje

3 juli 2020 · Leestijd 2 min

Het was donderdag alweer negen jaar geleden dat prins Albert en prinses Charlène in het huwelijk traden. Daarom deelden zij vrijdag via sociale media een mooie foto van hoe zij het hebben gevierd.

De foto's zijn gemaakt bij de zee. Er is één portret vrijgegeven van prins Albert en prinses Charlène samen, en een foto van het gezin. 

Lees verder onder de foto's.

JubileumMonaco.jpg

Donderdag werd ook al een foto gedeeld van het gezin, die gemaakt werd in het prinselijk paleis. Op het portret draagt prinses Charlène een lange zwarte japon, haar dochtertje Gabriella een wit jurkje. Hoogstwaarschijnlijk is de foto genomen op de nationale feestdag van Monaco vorige week.

Lees verder onder de foto.

Terugzien: het huwelijk

Vandaag is het negen jaar geleden dat de Monegaskische vorst in het huwelijksbootje stapte met de Zuid-Afrikaanse zwemster Charlène Wittstock. Het kerkelijk huwelijk vond buiten plaats, op het erehof van het prinselijk paleis. Daar was ruimte om zo'n 3500 gasten uit te nodigen. Onder hen waren ook toenmalig prins Willem-Alexander en Máxima. De mis werd geleid door aartsbisschop Bernard Barsi. Vervolgens vertrokken zij voor een rijtoer naar de kerk Saint Devote, waar Charlene haar bruidsboeket achterliet.

Charlène droeg een jurk van de ontwerper Giorgio Armani. Maar liefst 40.000 Svarovski-steentjes en 30.000 gouden steentjes waren op deze zijden jurk gespeld. De sluier was 20 meter lang, van zijden tule.

Foto's: Palais princier/Eric Mathon en ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--