Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Déze royal zegt het banket van Carl Gustaf af om gezondheidsredenen

14 september 2023 · Leestijd 2 min

Koning Carl Gustaf van Zweden viert op 15 september 2023 een bijzonder jubileum. Hij zit dan namelijk 50 jaar op de troon. Voor de gelegenheid organiseert de 77-jarige vorst een banket waar royals van heel Europa bij zijn uitgenodigd. Maar déze royal moet helaas afzeggen om gezondheidsredenen.

De gastenlijst voor het feestelijke banket ter ere van Carl Gustaf's jubileum is goed gevuld. Toch blijft er een stoel leeg bij het diner, want één royal heeft afgezegd. Wil je weten wie er allemaal uitgenodigd zijn? Klik dan hier voor de genodigden. 

Geen compleet gezelschap 

Het koninklijke gezelschap is bij het banket helaas niet compleet. Mette-Marit, de kroonprinses van Noorwegen, kan er helaas niet bij zijn. De Noorse is op advies van de dokter namelijk met ziekteverlof. 

Lees verder onder de foto.

Kroonprinses-Mette-Marit-van-Noorwegen

Mette-Marit heeft een variant van de ziekte longfibrose, een chronische longziekte waardoor ze niet alle officiële taken kan uitvoeren. Zo moet ze dus ook deze leuke gebeurtenis bij haar buren in Zweden aan zich voorbij laten gaan. Het ziekteverlof zal naar verluidt twee weken duren, waardoor ze ook de bezoeken die volgende week op haar agenda staan moet afzeggen. 

Prins Haakon hoeft niet alleen naar Zweden

Kroonprins Haakon reist voor zover we weten dus zonder zijn vrouw naar Zweden af. Alleen is hij niet, want hij wordt vergezeld door zijn ouders koning Harald en koningin Sonja. Of zijn dochter Ingrid Alexandra in de plaats van haar moeder aanschuift bij het diner is niet bekend. 

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--