Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Wist je dat Beatrice Borromeo een connectie had met déze recent overleden royal?

27 februari 2024 · Leestijd 3 min

De vrouw van Pierre Casiraghi, Beatrice Borromeo, is geen onbekende in glamourland. De schoondochter van prinses Caroline van Monaco is een bekende naam in de modewereld en wordt vaak gezien op premières en gala's. Maar wist je ook dat Beatrice een persoonlijke connectie had met de recent overleden Vittorio Emanuele? En die connectie was niet per se positief.

Begin deze maand overleed prins Vittorio Emanuele op 86-jarige leeftijd. De Italiaanse royal was de zoon van de laatste koning van Italië, Umberto II die in 1946 werd afgezet. Vanaf dat moment was Italië geen monarchie meer en leefde het gezin van Vittorio in ballingschap in Zwitserland. Zonder vader Umberto overigens, want hij verbleef apart van zijn vrouw en kinderen in Portugal. Hier lees je verder over het bewogen leven van Vittorio Emanuele.

Lees verder onder de foto.

vittorio_emanuele
Vittorio Emanuele met zijn vrouw Marina Doria.

Ondanks dat Italië al geruime tijd geen monarchie meer is, onderhield Vittorio zijn banden met andere koningshuizen. Op zijn uitvaart waren dan ook enkele koninklijke gasten, zoals prins Albert van Monaco en kroonprins Leka van Albanië. Maar zijn connectie met Beatrice Borromeo is wat minder hartelijk geweest.

Een bekentenis van Vittorio?

In de periode voor haar huwelijk met Pierre Casiraghi is Beatrice werkzaam als onderzoeksjournalist. Na een bachelor rechten, doet Beatrice een master journalistiek en is ze werkzaam in het journalistieke veld. In 2011 haalt Beatrice de krantenkoppen wanneer ze stukken publiceert van een gelekte video in de Italiaanse krant Il Fatto Quotidiano.

Lees verder onder de foto.

Beatrice Borromeo
Beatrice Borromeo in 2022 bij de Christian Dior Spring-Summer 2023 modeshow in Parijs.

In de video zou te zien zijn hoe prins Vittorio Emanuele toegeeft dat hij een Franse rechter heeft beïnvloed tijdens een rechtszaak over een eerder incident. In 1978 zou Vittorio namelijk een Duitse toerist hebben neergeschoten, die uiteindelijk aan zijn verwondingen is overleden. Vittorio werd destijds vrijgesproken van doodslag, maar kreeg wel een veroordeling voor verboden wapenbezit. In het artikel uit 2011 staat geschreven dat Vittorio in de video zou bekennen dat hij de Duitse toerist op een avond in de Middellandse Zee heeft neergeschoten.

Lees verder onder de foto.

vittorio-emanuele-1978
Vittorio Emanuele in 1978 wanneer hij arriveert bij de rechtszaak.

Wanneer het artikel wordt gepubliceerd, ontkent de Italiaanse royal een dergelijke bekentenis en verklaart hij dat er aan de video is gerommeld. Hij houdt vol dat hij onschuldig is en sleept Beatrice en de krant voor de rechter. Maar uiteindelijk gaat Beatrice er met de winst vandoor. Achteraf zegt Beatrice: "Het winnen van een rechtszaak is altijd fijn, maar tegen Vittorio Emanuele van Savoye is het dubbel zo leuk."

Persoonlijke connectie met Beatrice Borromeo

Je vraagt je misschien af hoe Beatrice aan deze video komt en waarom ze hier een artikel over schrijft in 2011. Dat zit als volgt: de moeder van Beatrice, Paola Marzotto, was beste vriendinnen met de zus van de vermoorde Duitser. Beatrice werkte zelfs samen met Netflix aan een serie over deze zaak. De serie The King Who Never Was is al te zien op de streamingsdienst. Beatrice kreeg Vittorio Emmanuele zelfs zo ver om eraan mee te werken. Een interessante kijktip dus, voor wie nog geen genoeg kan krijgen van dit intrigerende verhaal.

Foto's: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--