Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zo oma, zo kleindochter: Beatrix en Amalia zetten allebei schildpadden uit

8 november 2023 · Leestijd 2 min

Prinses Beatrix heeft tijdens haar eerste dag op Curaçao een bezoek gebracht aan Shete Boka, dat het derde nationaal park van Curaçao is. Het park beslaat voornamelijk een 10 kilometer lange rotsige kuststrook, die onder meer als broedplaats dient voor zeeschildpadden.

En met schildpadden heeft prinses Beatrix iets gemeen met haar kleindochter prinses Amalia, want beide prinsessen hebben de zeedieren ooit vrijgelaten op de Cariben. Prinses Beatrix doet dit in 2006 op Bonaire en prinses Amalia in 2023 op Curaçao.

Beatrix en zeeschildpadden

Beatrix (toen nog koningin) bracht in 2006 een bezoek aan Aruba en de Nederlandse Antillen. Op Klein Bonaire laat Beatrix een schildpad vrij die ze heeft vernoemd naar haar kleindochter Zaria.

Lees verder onder de foto's. 

Beatrix op Bonaire schildpad
Beatrix op Bonaire schildpad 2

Amalia en zeeschildpadden

Samen met haar ouders was prinses Amalia in februari 2023 op Curaçao tijdens een tweeweekse kennismaking met de landen Aruba, Curacao en Sint Maarten en de eilanden die Caribisch Nederland vormen: Bonaire, Sint Eustatius en Saba. Op Curaçao bezocht ze het Sea Turtle Conservation, waar ze een schildpad mocht vrijlaten in zee. Het dier kreeg de naam Mojito, vernoemd naar haar paard in Den Haag. "Het was zo bijzonder!", riep de 19-jarige prinses toen de schildpad wegzwom.

ANP-462064491
ANP-462066780
ANP-462064487
ANP-462063899

Foto's: ANP 

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--