Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Beatrix bij viering 65-jarig bestaan Prinses Beatrix Spierfonds

9 oktober 2021 · Leestijd 2 min

Prinses Beatrix woonde zaterdag in de tuin van paleis Soestdijk de viering van het 65-jarig bestaan van het Prinses Beatrix Spierfonds bij. De 83-jarige prinses is al sinds de oprichting beschermvrouwe van het fonds.

Mensen konden tijdens de viering meedoen aan wandelingen die varieerden van 650 meter tot 65 kilometer. Door te lopen konden ze geld inzamelen voor meer wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten. Gedurende de wandeling over het zogeheten Oranjepad kwamen de deelnemers door de bosrijke omgeving van Soestdijk en kregen zij een uniek kijkje in het leven van prinses Beatrix en haar familie.

Bij de finish in de tuin van haar voormalig ouderlijk huis sprak de prinses met wandelaars en patiënten.

Ter ere van het 65-jarig bestaan van het Prinses Beatrix Spierfonds zendt omroep MAX maandagavond de tv-special 'Prinses Beatrix Spierfonds: Samen krachtig tegen spierziekten' uit. TV-presentator Jan Slagter praat met de prinses over haar inzet voor het spierfonds en ook is er nooit eerder vertoond beeldmateriaal van prinses Beatrix te zien. De uitzending is bedoeld om donateurs te werven voor het jubilerende fonds. Naast het gesprek met prinses Beatrix zijn er portretten van patiënten en hun familie te zien. 

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--