Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Déze acteurs spelen de rollen van koningin Beatrix en prins Claus in de Videoland-serie Máxima

26 juli 2023 · Leestijd 2 min

In de Videoland-serie Máxima, waar het leven van de jonge Máxima wordt uitgebeeld, komen ook koningin Beatrix en prins Claus voor. En deze acteurs gaan deze rollen vertolken.

Begin maart werd bekendgemaakt dat de Nederlandse acteur Martijn Lakemeier (bekend van o.a. De Oost en Oorlogswinter) en de Argentijnse Delfina Chaves de hoofdrol te pakken hebben in de nieuwe Videoland-serie Máxima. De jonge acteurs spelen de rol van (de toen nog) prins Willem-Alexander en de 'onbekende' Máxima. 

Koningin Beatrix en prins Claus in nieuwe serie te zien

Vandaag laat de streamingdienst weten dat ook (de toen nog) koningin Beatrix en prins Claus in de serie te zien zijn. En deze acteurs gaan de rollen vertolken. 

Elsie de Brauw speelt koningin Beatrix 

We noemen haar in dit artikel koningin Beatrix, omdat de serie zich afspeelt in de tijd dat Beatrix nog koningin was. Actrice Elsie de Brauw krijgt de eer om de jonge koningin en moeder van Willem-Alexander te spelen. De actrice won in 2007 al een Gouden Kalf voor Beste Actrice voor haar rol in de film Tussenstand. 

Lees verder onder de foto.

elsie de brauw

Sebastian Koch speelt prins Claus

De Duitse acteur Sebastian Koch speelt in de Videoland-serie prins Claus die van Duitse komaf is. Het is niet de eerste keer dat hij te zien is voor het Nederlandse publiek, de acteur had ook al een grote rol in de Nederlandse oorlogsfilm Zwartboek. 

Lees verder onder de foto.

sebastian-koch

Zie jij de gelijkenissen al met de jonge Beatrix en Claus? 

Lees verder onder de foto.

Beatrix_Willem-Alexander_Maxima_Claus_bekendmaking_verloving_2001.jpg
Koningin Beatrix, prins Willem-Alexander, Máxima en prins Claus bij de bekendmaking van de verloving in 2001.

De Videoland-serie Máxima gaat o.a. over het begin van de relatie van Máxima en Willem-Alexander. De serie belooft ons een inkijkje te geven in het jonge leven van onze huidige koningin. De serie is volgend jaar te zien, de opnames zelf zijn in juni begonnen in New York. 

Foto's: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--