Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Beatrix deelt dubbel zoveel Zilveren Anjers uit

4 juni 2021 · Leestijd 2 min

Prinses Beatrix heeft vrijdagochtend de Zilveren Anjers van het Prins Bernhard Cultuurfonds uitgereikt in het Koninklijk Paleis Amsterdam. Janine en Joop van den Ende, Barend van Benthem en John Veenstra hebben dit jaar een Zilveren Anjer gekregen. De laureaten moesten zelf hun lintjes opspelden, omdat de ceremonie dit jaar vanwege corona in aangepaste vorm plaatsvond.

Prinses_Beatrix_uitreiking_Zilveren_Anjers_2021.jpg

Bij de uitreiking van de Zilveren Anjers opende prinses Beatrix het doosje met daarin het lintje voor de laureaten. De 83-jarige prinses sprak kort met de winnaars en feliciteerde ze met hun onderscheiding.

Omdat de uitreiking van vorig jaar niet door kon gaan, ontvingen zowel de laureaten van 2021 als die van 2020 hun Zilveren Anjer. Kees Bos, Els Blokker-Verwey en Albert Haar, de drie winnaars van vorig jaar, hebben vrijdag ook hun prijs in ontvangst kunnen nemen.

Lees verder onder de foto.

De laureaten werden toegesproken door onder anderen de directeur van het Prins Bernhard Cultuurfonds, Cathelijne Broers, en de voorzitter van de raad van toezicht, Pauline Meurs. Ook werden er videoportretten van de laureaten vertoond. Tussendoor gaf zangeres Ellen ten Damme een optreden en zong ze deels liggend op een piano een versie van de beroemde Franse chanson 'La Vie En Rose'.

De Zilveren Anjers worden sinds 1950 jaarlijks uitgereikt aan personen die zich vrijwillig en onbetaald hebben ingezet voor de cultuur of natuur in Nederland. Prins Bernhard reikte de onderscheidingen tot zijn overlijden in 2004 altijd uit. Vanaf 2005 heeft prinses Beatrix deze taak overgenomen.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--