Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Beatrix en Máxima: de leukste foto's van hen samen

2 oktober 2022 · Leestijd 2 min

Dat schoonmoeders en -dochters een goede band met elkaar hebben is niet vanzelfsprekend. Prinses Beatrix en koningin Máxima kunnen het daarentegen heel goed met elkaar vinden. De twee hebben een hechte band. Tijdens publieke optredens kunnen zij goed met elkaar lachen. Maar ook op emotionele momenten kunnen de vrouwen op elkaar rekenen. Wij hebben de vijftien leukste foto's verzameld!

Prinses Beatrix kan het gelukkig met alle drie haar schoondochters goed vinden. De oud-koningin heeft een bijzondere band met de vrouw van haar oudste zoon. Willem-Alexander en Máxima reisden in de periode dat Beatrix nog koningin was vaak met haar mee op staatsbezoek. 

Ook privé gaat de familie goed met elkaar om. Zo hebben zij veel vakanties, verjaardagen en jubilea met elkaar gevierd. Toen Beatrix afstand deed van de troon zal Máxima haar schoonmoeder ongetwijfeld om tips en adviezen hebben gevraagd. Nu Willem-Alexander en Máxima zelf koning en koningin geworden zijn, zien we prinses Beatrix regelmatig trots toekijken. 

Máxima verloving
Máxima wordt liefdevol ontvangen door haar aanstaande schoonouders koningin Beatrix en prins Claus. Hier tijdens de bekendmaking van haar verloving met Willem-Alexander op 30 maart 2001.
Maxima feliciteert Beatrix 2001
17 mei 2001: Een onderonsje tussen Máxima en Beatrix tijdens het huwelijk van prins Constantijn en prinses Laurentien. Het paar trouwde overigens op de dertigste verjaardag van Máxima.
Beatrix Máxima 2002
De eerste keer dat Máxima Koninginnedag meeviert is op 30 april 2002. De koninklijke familie brengt deze dag een bezoek aan Hoogeveen en Meppel.
Beatrix Máxima Chili
Koningin Beatrix en prinses Máxima genieten van de zonsondergang tijdens een staatsbezoek aan Chili, 2003.
Máxima kust Bea
Koningin Beatrix ontvangt een dikke smakkerd van haar schoondochter prinses Máxima tijdens de uitreiking van de Prins Claus Prijs, 2007.
Beatrix Máxima 2009
Op 28 oktober 2009 zijn koningin Beatrix en prinses Máxima aanwezig bij de openingsvoorstelling van het Holland Dance Festival in Den Haag.
Máxima slappe lach 2011
2011: Tijdens de opening van de tentoonstelling: 'Máxima, 10 jaar in Nederland' op Paleis Het Loo. Koningin Beatrix is er ook bij om de expositie over haar schoondochter te bekijken.
Beatrix Máxima Duitsland
In april 2011 brengt koningin Beatrix een staatsbezoek aan Duitsland. Op de grens met Nederland worden zij en prinses Máxima enthousiast ontvangen door vele belangstellenden.
Beatrix Máxima Aruba
In 2011 brengen koningin Beatrix, kroonprins Willem-Alexander en prinses Máxima een officieel bezoek aan het Caribische deel van het Koninkrijk. Tijdens een feest op Aruba hebben Beatrix en Máxima de grootse lol.
Beatrix Máxima Lech 2013
Elk jaar gaat de koninklijke familie skiën in het Oostenrijkse Lech. Deze zonnige foto is gemaakt in februari 2013.
Beatrix Máxima Utrecht
Een paar weken voor haar aftreden brengt koningin Beatrix met haar zoon en schoondochter een bezoek aan Utrecht. Toen het drietal op het balkon verscheen zong een gigantische menigte: "Bea bedankt, Bea bedankt!". Prinses Máxima is zichtbaar geëmotioneerd.
Beatrix Máxima 30 april 2013
Op 30 april 2013 wordt Beatrix weer prinses en is Máxima koningin. Haar man, koning Willem-Alexander, neemt op deze dag het stokje van zijn moeder over.
Máxima Beatrix 2014
In 2014 wordt prinses Beatrix, met een muziekvoorstelling in Ahoy, bedankt voor 33 jaar koningschap. Ook koningin Máxima en de rest van de koninklijke familie vieren de feestavond mee.
Beatrix Máxima Appeltjes
Prinses Beatrix is nog steeds elk jaar van de partij wanneer koningin Máxima de Appeltjes van Oranje uitreikt. Deze foto is gemaakt tijdens de uitreiking in 2018.
Beatrix Máxima 2019
2019: Prinses Beatrix en koningin Máxima arriveren voor de uitreiking van de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs in Amsterdam.

Beeld: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--