Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Beatrix en Máxima hebben een hechte band (kijk maar!)

5 november 2023 · Leestijd 2 min

Dat schoonmoeders en -dochters een goede band met elkaar hebben is niet vanzelfsprekend. Prinses Beatrix en koningin Máxima kunnen het gelukkig wel heel goed met elkaar vinden. De twee hebben dan ook een hechte band. Tijdens publieke optredens kunnen zij goed met elkaar lachen, maar ook op emotionele momenten kunnen de vrouwen op elkaar rekenen.

Prinses Beatrix kan het gelukkig met alle drie haar schoondochters goed vinden. De oud-koningin heeft een bijzondere band met de vrouw van haar oudste zoon. Willem-Alexander en Máxima reisden in de periode dat Beatrix nog koningin was vaak met haar mee op staatsbezoek. 

Lees verder onder de foto. 

Máxima verloving
Máxima wordt liefdevol ontvangen door haar aanstaande schoonouders koningin Beatrix en prins Claus. Hier tijdens de bekendmaking van haar verloving met Willem-Alexander op 30 maart 2001.

Ook privé gaan de twee veel met elkaar om. Zo vieren zij veel vakanties, verjaardagen en jubilea met elkaar. Willem-Alexander en Máxima nemen hun drie dochters vaak mee naar het vakantiehuis van Beatrix in Tavernelle, Italië.

Lees verder onder de foto. 

Royals in Italie Beatrix Tavernelle 2011
Koningin Beatrix, prinses Máxima en prins Willem-Alexander poseren in 2011 met hun dochters (van links naar rechts) Alexia, Amalia en Ariane in Tavernelle.

Beatrix en Máxima zijn het niet altijd eens

Net als elke schoonmoeder en -dochter, zijn Beatrix en Máxima het niet altijd eens over de opvoeding. Koningin Máxima zou bijvoorbeeld vinden dat prinses Beatrix haar drie dochters veel te veel verwend. Iets wat wel kan kloppen als je je bedenkt wat Beatrix haar kleindochters heeft gegeven voor hun verjaardag. 

Lees verder onder de foto. 

Beatrix Máxima Chili
Koningin Beatrix en prinses Máxima genieten van de zonsondergang tijdens een staatsbezoek aan Chili, 2003.

Een liefdevolle band

Dat Beatrix en Máxima een hechte band hebben, blijkt wel uit de spontane foto's van de twee. Ook delen de prinses en koningin regelmatig een knuffel of een kus uit aan elkaar. 

Lees verder onder de foto. 

Máxima kust Bea
Koningin Beatrix ontvangt een dikke smakkerd van haar schoondochter prinses Máxima tijdens de uitreiking van de Prins Claus Prijs, 2007.

En die blik... die zegt veel meer dan duizend woorden. De liefde tussen de twee spat van het beeldscherm af. 

Maxima feliciteert Beatrix 2001
17 mei 2001: Een onderonsje tussen Máxima en Beatrix tijdens het huwelijk van prins Constantijn en prinses Laurentien. Het paar trouwde overigens op de dertigste verjaardag van Máxima.
Beatrix Máxima 2002
De eerste keer dat Máxima Koninginnedag meeviert is op 30 april 2002. De koninklijke familie brengt deze dag een bezoek aan Hoogeveen en Meppel.
Beatrix Máxima 2009
Op 28 oktober 2009 zijn koningin Beatrix en prinses Máxima aanwezig bij de openingsvoorstelling van het Holland Dance Festival in Den Haag.
Máxima slappe lach 2011
2011: Tijdens de opening van de tentoonstelling: 'Máxima, 10 jaar in Nederland' op Paleis Het Loo. Koningin Beatrix is er ook bij om de expositie over haar schoondochter te bekijken.
Beatrix Máxima Duitsland
In april 2011 brengt koningin Beatrix een staatsbezoek aan Duitsland. Op de grens met Nederland worden zij en prinses Máxima enthousiast ontvangen door vele belangstellenden.
Beatrix Máxima Aruba
In 2011 brengen koningin Beatrix, kroonprins Willem-Alexander en prinses Máxima een officieel bezoek aan het Caribische deel van het Koninkrijk. Tijdens een feest op Aruba hebben Beatrix en Máxima de grootse lol.
Beatrix Máxima Lech 2013
Elk jaar gaat de koninklijke familie skiën in het Oostenrijkse Lech. Deze zonnige foto is gemaakt in februari 2013.
Beatrix Máxima Utrecht
Een paar weken voor haar aftreden brengt koningin Beatrix met haar zoon en schoondochter een bezoek aan Utrecht. Toen het drietal op het balkon verscheen zong een gigantische menigte: "Bea bedankt, Bea bedankt!". Prinses Máxima is zichtbaar geëmotioneerd.
Beatrix Máxima 30 april 2013
Op 30 april 2013 wordt Beatrix weer prinses en is Máxima koningin. Haar man, koning Willem-Alexander, neemt op deze dag het stokje van zijn moeder over.
Máxima Beatrix 2014
In 2014 wordt prinses Beatrix, met een muziekvoorstelling in Ahoy, bedankt voor 33 jaar koningschap. Ook koningin Máxima en de rest van de koninklijke familie vieren de feestavond mee.
Beatrix Máxima Appeltjes
Prinses Beatrix is nog steeds elk jaar van de partij wanneer koningin Máxima de Appeltjes van Oranje uitreikt. Deze foto is gemaakt tijdens de uitreiking in 2018.
Beatrix Máxima 2019
2019: Prinses Beatrix en koningin Máxima arriveren voor de uitreiking van de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs in Amsterdam.
Beatrix-maxima-gordijnen2
20 september 2023: Koningin Máxima helpt prinses Beatrix het podium op in Paleis Huis ten Bosch.

Foto's: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--