Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prinses Beatrix houdt van tuinieren, óók op Curaçao

9 november 2023 · Leestijd 2 min

Prinses Beatrix bezocht woensdag tijdens haar bezoek aan Curaçao een buurttuin in de wijk Otrobanda in Willemstad. Het doel van de tuin is om zelfredzaamheid en gezonde eetgewoontes van buurtbewoners te bevorderen.

Het idee ontstond tijdens de coronacrisis toen families werden ondersteund met voedselpakketten. Door stadstuinen aan te leggen kunnen mensen zelf groente en fruit verbouwen, komen mensen met elkaar in contact en ontstaat er meer bedrijvigheid in de buurt. Het project wordt ondersteund door Het Oranje Fonds en was dit jaar zelfs genomineerd voor een Appeltje van Oranje. Prinses Beatrix zal genoten hebben van de rondleiding door de buurttuin, want ze houdt zelf ook enorm van tuinieren. 

Nieuwsgierig wat prinses Beatrix nog meer gedaan heeft in Curaçao? Klik dan hier voor het tweede dagverslag.

Lees verder onder de foto's.

beatrix-curacao-buurttuinen3
Prinses Beatrix praat met een van de vrijwilligers.
beatrix-curacao-buurttuinen2
Prinses Beatrix helpt met het planten van nieuwe groente en fruit in de tuin.

Prinses Beatrix en tuinieren

Beatrix is sinds 1980 beschermvrouwe van tuinvereniging Groei & Bloei, waarmee ze op de eerste Floriade in 1960 kennis maakte. In 2022 was ze aanwezig tijdens het 150-jarig jubileum ervan. De prinses vertelde tijdens haar bezoek trots over haar parktuin, zoals ze het groen rond haar kasteel omschreef. Ook sprak ze over haar moestuin in Italië. Dat 'Groei & Bloei' tegenwoordig Nederland wil vergroenen, juichte ze toe. "U heeft nog veel te doen", zei ze.

Lees verder onder de foto. 

Beatrix tuinieren
Met het planten van een boom geeft prinses Beatrix het startsein van de Nationale Tuinweek. Het doel van initiatiefnemer Groei & Bloei is meer mensen enthousiast te maken voor tuinieren (2014).

Ook tijdens NLdoet - de jaarlijks terugkerende vrijwilligersdag van Het Oranje Fonds - maakt Beatrix veelvuldig gebruik van haar groene vingers. Bekijk deze foto's maar eens. 

Beatrix tuiniert tijdens NLdoet 2
Prinses Beatrix brengt een verrassingsbezoek aan kinderdagcentrum 'Onder een dak' en helpt jongeren met een verstandelijke beperking. De prinses doet dit in het kader van NLdoet van het Oranje Fonds (2018).
Beatrix-tuinieren-nldoet
Prinses Beatrix haalt een bloemetje uit de verpakking om deze te gaan planten.
Beatrix schoffelt NLdoet
Prinses Beatrix doet vrijwilligerswerk bij Speeltuin Kloosterplantsoen in IJsselstein in het kader van NLDoet (2017).
Beatrix hogedrukspuit
En in IJsselstein mag Beatrix ook nog even met de hogedrukspuit aan de slag.
Beatrix tuiniert tijdens NLdoet 3
Prinses Beatrix steekt haar handen uit de mouwen bij een kinderboerderij in Bilthoven voor de vrijwilligersactie NLdoet (2022).

Foto's: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--