Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Bekijk: 10 keer koninklijke mondmaskers

27 september 2020 · Leestijd 4 min

Ook de royals moeten zich aan de voorschriften van de coronamaatregelen houden en in verschillende landen is het dragen van mondkapjes verplicht. We zoomen in op tien royals met koninklijke mondkapjes, van wegwerp tot gepersonaliseerd.

Koningin Mathilde

Mathilde is niet alleen koningin van België, inmiddels is ze ook koningin van de mondkapjes! Als geen ander heeft zij de gezichtsbedekking getransformeerd tot een stijlvolle accessoire. De mondkapjes van Mathilde zijn regelmatig gemaakt van dezelfde stof als haar kleding. Zelfs als ze haar dochter prinses Eleonore naar school brengt past haar masker perfect bij haar outfit. 

Hertogin Camilla

ANP-419464958.jpg

Ook hertogin Camilla past haar mondkapje aan op haar outfit. Bij haar bezoek aan de National Gallery in London droeg ze een blauw-groen mondmasker met een print van pauwenveren, dat perfect paste bij haar blauwe jurk.  

ANP-422524304.jpg

Camilla kiest niet alleen voor mondkapjes. Bij een bezoek aan hulphonden droeg ze een gezichtsmasker dat haar hele gezicht beschermde. Handig, want zo kon ze naar iedereen blijven glimlachen!

Hertogin Catherine

ANP-420239095.jpg

Hertogin Catherine zet haar liefde voor bloemenprints graag door in haar mondmaskers. Ze is erg dol op haar exemplaar van Amaia. Ze droeg het masker al drie keer en is niet de enige die hem in haar bezit heeft. Nadat Catherine met het mondmasker werd gespot was hij binnen korte tijd uitverkocht. Digitale mode-aggregator Lyst meldde een stijging van 185% binnen 24 uur in het aantal zoekopdrachten naar gezichtsmaskers met bloemen.

Prins William

ANP-420256807.jpg

Als het op kleding aankomt is de favoriete kleur van prins William overwegend blauw. Geen verrassing dus, dat de hertog van Cambridge ook voor zijn mondkapje voor een lichtblauwe kleur gaat. 

Prinses Anne

Prinses Anne koos voor een gepersonaliseerd mondmasker. Op een helft van haar masker staat haar monogram. Dat is een soort koninklijk logo, bestaande uit een letter met een coronet (kroontje) erboven. Bij Anne is dit dus de letter A met de coronet van een Princess Royal, want dat is de titel die zij draagt.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Prins Albert

ANP-413125185.jpg

Prins Albert droeg trots een mondmasker met #StrongTogether. Een initiatief van zijn vrouw Charlène vanuit The Princess Charlene of Monaco Foundation South Africa. 

Prinses Charlène

ANP-422102362.jpg

Charlène experimenteert graag met de maskers. Zo droeg ze tijdens een bezoek aan de Tour de France een masker met een joker. Alleen zit het masker hier wel ondersteboven...

Koningin Letizia

In Spanje zijn mondmaskers vrijwel overal in het openbare leven verplicht. We hebben koningin Letizia en haar gezin dan ook al regelmatig met mondmaskers op gezien. Meestal dragen Felipe, Letizia en hun dochters Leonor en Sofia wegwerpmaskers. Tijdens de herdenking van de coronaslachtoffers in juni droegen ze echter zwarte maskers.

Koningin Máxima

ANP-409597161.jpg

Nederlandse royals zijn tot dusver nog niet met hele spannende, felgekleurde of gepersonaliseerde maskers in het openbaar gezien. Máxima hebben we zelfs pas één keer met kapje op gezien. In april bezocht ze een mondmaskerfabriek. Daar droeg ze toen een nieuw gemaakt exemplaar.  

Koning Willem-Alexander

ANP-422548009.jpg

Willem-Alexander hield zich aan de voorschriften toen hij tijdens bezoeken aan Schiphol en een coronateststaat in Leiderdorp zijn mond en neus bedekte.  

ANP-415455936.jpg

In juni droeg de koning, net als de medewerkers, een gezichtsscherm bij een bezoek aan DAF Trucks. 

Foto's: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--