Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kijk naar onze uitzending: Koninklijke huwelijken

4 juni 2022 · Leestijd 2 min

Als we het over koninklijke bruiloften hebben gaat het vaak over de prachtige trouwjurken en de romantische balkonscènes, die we door de jaren heen hebben gezien. Maar er is veel meer te vertellen over de huwelijksdag van de royals, want wat zijn de gewoontes en protocollen? Koningshuisdeskundige Rick Evers neemt samen met presentatrice Anne-Mar Zwart de tradities van de koninklijke huwelijken onder de loep. En je hoort ook wat hun favoriete koninklijke bruiloften zijn.

Verder zie je uiteraard een overzicht van het koninklijke nieuws uit binnen- en buitenland. Koningin Máxima maakte woensdag haar eerste parachutesprong tijdens een bezoek aan de Defensie Para School, waar militairen worden opgeleid tot parachutespringers. Koning Willem-Alexander opende die dag op bijzondere wijze de tentoonstelling FLASH | BACK in het Mauritshuis in Den Haag. En natuurlijk aandacht voor de viering van het platina troonjubileum van de Britse koningin Elizabeth.

Dit en meer zie je vanmiddag om 16:35 uur op NPO 1.
De herhaling is te zien op zaterdag 4 juni om 17:10 uur op NPO 1.

Huwelijksdag_Maxima_en_Willem-Alexander
Sinds zijn huwelijk met de katholieke Máxima in 2002 kwam Willem-Alexander tijdelijk niet meer in aanmerking voor de Britse troon.
Balkonscene_huwelijk_Carl_Philip_en_Sofia
Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--