Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Belgisch koninklijk gezin op feestdag naar zorgcentrum

22 juli 2021 · Leestijd 2 min

Het Belgische koninklijk gezin heeft de nationale feestdag afgesloten in Melsbroek. Koning Filip, koningin Mathilde en hun kinderen prins Gabriël, prins Emmanuel en prinses Eléonore brachten een bezoek aan het Nationaal MS Center. Kroonprinses Elisabeth ontbrak.

Het centrum biedt integrale, klinische en geïntegreerde zorgtrajecten op maat aan personen met MS en andere chronische neurologische aandoeningen. Beide organisaties hebben tijdens deze coronapandemie grote inspanningen geleverd in bijzondere omstandigheden.

⁣Het koninklijk gezin werd onder meer getrakteerd op een dansoptreden.

Eerder woensdag vond in Brussel het nationaal defilé plaats waar prinses Elisabeth als leerling-officier van de Koninklijke Militaire School aan mee deed.

Op de tribune zat voor het eerst prinses Delphine. De buitenechtelijke dochter van de vorige koning Albert II verscheen met de koninklijke familie op de Belgische nationale feestdag. Ze werd vorig jaar na een lange juridische strijd als prinses erkend.

Foto's: Belgian Royal Palace

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--