Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningin Paola open over ongelukkige periode huwelijk

21 januari 2022 · Leestijd 2 min

De Belgische koningin Paola (84) is naar eigen zeggen "tien jaar lang erg ongelukkig geweest" in haar huwelijk met koning Albert (87). Daarmee doelt ze op de periode tussen 1970 en 1980, waarin haar man een verhouding had met Sybille de Selys Longchamps en een buitenechtelijke dochter kreeg, Delphine (53).

"In die tien jaar was ik vaak alleen", zegt de moeder van koning Filip in een interview met het Franse tijdschrift Paris Match. "Mijn leven was een complete puinhoop." Volgens Paola dreigde het te leiden tot een echtscheiding.

Ze voelde zich "meestal erg verdrietig", totdat Albert eens zei: "ik heb altijd van je gehouden". Dat deed haar plezier, vertelt ze. "Helaas kunnen we de geschiedenis niet herschrijven, want ik zou dat decennium graag overdoen. Nu pas besef ik hoe belangrijk het is om voldoende affectie te tonen."

Documentaire

De relatieproblemen die ze ervaarde tijdens hun huwelijk komen aan bod in de documentaire 'Paola, côté jardin', die binnenkort wordt uitgezonden op de Belgische omroep RTBF. Paola werd zestien jaar geleden door de omroep VRT gevolgd tijdens een bezoek in Italië. Daar vertelde ze op camera aan haar vriendinnen over haar huwelijk. "We hebben onze problemen gehad. Maar nu zeggen we dat we voor elkaar gemaakt waren."

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--