Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Belgische prinses Elisabeth naar huis gestuurd door Welshe school

18 maart 2020 · Leestijd 2 min

Prinses Elisabeth, de oudste dochter van de Belgische koning Filip en zijn vrouw Mathilde, komt terug naar België. Het Atlantic College in Wales, waar de 18-jarige troonopvolgster momenteel een opleiding volgt, heeft buitenlandse studenten gevraagd terug naar hun thuisland te gaan in verband met de coronapandemie.

"Het lijdt geen twijfel dat de Britse gezondheidszorg overspoeld zal worden door patiënten met het coronavirus", citeert de Belgische koningshuisverslaggever Wim Dehandschutter uit een brief van het Atlantic College naar de ouders van hun leerlingen. "Dit brengt studenten die op de campus blijven in gevaar als ze medische zorg nodig hebben."

Op het Atlantic College, waar ook toenmalig prins Willem-Alexander naar school ging, zitten 350 jongeren uit 120 landen. "Als één leerling symptomen vertoont, moet die twee weken in quarantaine en bij uitbreiding wellicht alle studenten in het internaat", schreef de school aan ouders.

Eindexamen

Vrijdag leek het er nog op dat Elisabeth niet terug zou keren naar België. De school nam vorige week strenge maatregelen, zo werd vastgelegd dat leerlingen die naar huis zouden gaan niet meer terug mochten komen. Dat zou de tweedejaars in de problemen kunnen brengen, zij moeten binnenkort eindexamen doen. Dat geldt ook voor Elisabeth. Het Atlantic College stelde de ouders dinsdag gerust dat "de kansen van de studenten niet in gevaar zijn".

Wanneer Elisabeth naar België reist, is niet bekend. Het Koninklijk Paleis in Brussel heeft Dehandschutter laten weten dat de prinses momenteel nog in Wales is. Elisabeths broers en zussen zitten al langer thuis omdat in België alle lessen zijn opgeschort. Gabriël (16) gaat naar een internationale privéschool in Watermaal-Bosvoorde, Emmanuel (14) zit in een school voor bijzonder onderwijs in Kessel-Lo bij Leuven en Eléonore (11) volgt les in het Sint-Jan-Berchmanscollege.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--