Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Belgische royals vieren bruiloft prins Amedeo in Rome

5 juli 2014 · Leestijd 2 min

Bij de basiliek Santa Maria in Trastevere in Rome zijn zaterdag al vroeg de laatste voorbereidingen begonnen voor de inzegening van het huwelijk van de Belgische prins Amedeo en Lili Rosboch von Wolkenstein.

De Romeinse politie sloot om 14.00 uur het plein voor de basiliek af. Alleen genodigden waren daarna nog welkom. Er zijn flinke veiligheidsmaatregelen genomen, aldus een zegsman van het bruidspaar. De huwelijksdienst begint zaterdagmiddag om half zes. Een van de eersten die aankwam bij de basiliek was prins Nicolae van Roemenië. Hij maakte meteen ook bekend waar het feest wordt voortgezet na de huwelijksmis: Villa Medici. Dat had geheim moeten blijven, en de media werden meteen verzocht daar uit de buurt te blijven.

De Belgische koninklijke familie is, op koningin Fabiola na, in zijn geheel aanwezig, met ereplaatsen voor Amedeo's peetvader en oom koning Filip en zijn peettante en oma, koningin Paola.

Onder de koninklijke gasten zijn ook de Luxemburgse erfgroothertog Guillaume en zijn van oorsprong Belgische vrouw Stéphanie en de Britse prinses Beatrice. De oudste dochter van prins Andrew en Sarah Ferguson is bevriend met prins Amedeo en was ook al eerder te gast bij feestjes in Brussel.

Bron: ANP    

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--