Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Deze onverwachte royal was het beste gekleed op Wimbledon (en Catherine was het niet)

19 juli 2023 · Leestijd 3 min

Op Wimbledon kregen we inspiratie uit onverwachte hoek. Niet Catherine, prinses van Wales, werd uitgeroepen tot de best geklede royal op het tennistoernooi, maar déze verrassende stijlicoon.

Op sociale media regent het complimenten voor de drie groene outfits die Catherine heeft gedragen tijdens Wimbledon. Toch is zij niet uitgeroepen tot de best geklede koninklijke gast van het toernooi. Die titel ging namelijk naar een onverwacht stijlicoon: koning Felipe van Spanje. Déze royals waren trouwens ook aanwezig bij het tennistoernooi. 

Felipe el fabuloso

Waar koning Felipe normaliter in het bijzijn van zijn vrouw koningin Letizia wordt gefotografeerd, maakte de Spanjaard dit weekend solo een bezoek aan Wimbledon. Dit om in de finale zijn landgenoot Carlos Alcaraz aan te moedigen, die er uiteindelijk met de trofee vandoor ging. Alle ogen waren op de koning gericht waardoor zijn fantastische kledingkeuzes opeens opvielen. 

Lees verder onder de foto. 

felipe-wimbledon
Koning Felipe op Wimbledon 2023.

Derek Guy, een journalist van de The Washington Post, plaatste op Twitter een goed gelezen draad over de stijl van de koning. Het pak zag er volgens hem "geweldig" uit. "Heel zeldzaam om dit niveau van kleermakerswerk te zien tegenwoordig", zo vond hij. Guy plaatste daarna meer foto's van de koning en complimenteerde Felipe onder meer met zijn altijd strakke das, passende overhemden, de juiste lengte van de broek en de vloeiende lijnen van zijn jasjes.

Lees verder onder de foto. 

Felipe Wimbledon

Net zo stijlvol als zijn vrouw Letizia

Volgens de modejournalist gebruikt koning Felipe altijd een paar stijltrucs om er altijd vlekkeloos uit te zien. Zo zit de halslijn van zijn overhemd altijd strak om zijn nek en eindigt het revers ongeveer halverwege van de kraag tot zijn schouderbeen. Dat is een fijne en rustgevende verhouding. Zijn colbert zit verder als gegoten en trekt nergens. 

Lees verder onder de posts. 

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Hij kiest daarnaast niet voor hele strakke pantalons, maar juist wat vollere pijpen die beter bij zijn lichaamstype passen. Hierdoor loopt zijn broek perfect over in zijn colbert, wat hem een aantrekkelijk silhouet geeft. Hiermee bewijst koning Felipe dat niet alleen zijn vrouw Letizia een mode-icoon is, hijzelf kan er ook wat van! 

Koning_Felipe_met_zonnebril.jpg

Foto's: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--