Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Dit prinsesje heeft eindelijk een naam gekregen

13 december 2023 · Leestijd 2 min

In september werden koning Jigme Khesar en koningin Jetsun van Bhutan voor de derde keer ouders. Het stel had al twee zoons, maar kreeg in het najaar dus voor het eerst een dochter. Dit weekend pas werd de naam van het kindje officieel bekendgemaakt tijdens de naamceremonie.

De naam van het prinsesje luidt als volgt: Sonam Yangden Wangchuck. Koningin Jetsun licht op Instagram de naam van haar dochter toe: "Sonam is een Bhutanese naam die verdienste, een lang leven en geluk aanduidt. De naam Yangden, wat kostbaar juweel betekent, verwijst naar welvaart en welzijn." Swipe door de onderstaande post om foto's te bekijken van de naamceremonie.

Lees verder onder de post.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bijzondere dag

De naamceremonie werd gehouden op dezelfde dag als de kroningsdag van koning Jigme Khesar, die sinds 2006 op de Bhutaanse troon zit. Ook andere leden van de koninklijke familie waren aanwezig, zo ook de zoontjes van koning Jigme Khesar en koningin Jetsun. De naamceremonie vond plaats in Tashichhodzong, een gebouw in het midden van Bhutan.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Foto's: Instagram @queenjetsunpema

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--