Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kijk: Bijna 50-jarige prinses Mary onthult nieuw portret

4 februari 2022 · Leestijd 2 min

De Deense kroonprinses Mary heeft donderdag een nieuw portret van zichzelf onthuld in Frederiksborg Slot. Ze kreeg daarbij hulp van haar echtgenoot kroonprins Frederik en haar drie jongste kinderen prinses Isabella, prins Vincent en prinses Josephine.

De komst van Frederik en de kinderen was vooraf niet aangekondigd door het hof. Royaltyliefhebbers waren volgens Deense media dan ook blij verrast toen het gezin bij het in Hillerød gevestigde Nationaal-Historisch Museum, waar de onthulling plaatsvond, aankwam. Alleen de 16-jarige prins Christian ontbrak bij het feestelijke moment.

Het portret is gemaakt door de in Spanje geboren kunstenaar Jesús Herrera Martínez, die sinds 2016 in Denemarken woont en werkt. Het schilderij is onderdeel van een speciale tentoonstelling ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van Mary. De expositie is vanaf zaterdag, de verjaardag van de kroonprinses, te zien in Frederiksborg Slot.

Lees verder onder de foto's.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Mary heeft voor haar vijftigste verjaardag ook een eigen postzegel gekregen. Op Instagram deelt het Deense hof een foto van het exemplaar, waarop ze traditionele Groenlandse klederdracht draagt. Vanaf zaterdag is de postzegel op Groenland te koop. Op verzoek van de kroonprinses gaat de opbrengst van de zegel naar het Dandelion Centre in Nuuk, de hoofdstad van Groenland. Het Dandelion Centre is een crisiscentrum dat achtergestelde kinderen van 3 tot 11 jaar opvangt.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--