Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Bijpassende kledingwissel voor Máxima's futuristische werkbezoek

16 februari 2023 · Leestijd 2 min

Koningin Máxima heeft donderdag tijdens een werkbezoek aan de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) bijgeleerd over technologische ontwikkelingen van de toekomst. Ook het blauwe laboratoriumpak dat de koningin voor de gelegenheid aan moest, had een futuristisch tintje.

Máxima nam een kijkje in het Eindhoven Hendrik Casimir Instituut (EHCI), dat onderdeel is van de universiteit. Die afdeling specialiseert zich onder meer in onderzoek naar fotonica, een technologie die zich zich richt op het detecteren, opwekken, transporteren en bewerken van licht. Door het gebruik van fotonica kunnen bijvoorbeeld data met de snelheid van het licht worden verstuurd, waardoor energieverbruik afneemt en efficiëntie toeneemt. De TU/e is een van de voorlopers en grondleggers van deze technologie.

Het EHCI richt zich in het bijzonder op de techniek om de benodigdheden voor het gebruik van fotonica te ontwikkelen en samen te brengen in een microchip. De koningin kreeg uitleg over de werkwijze en mocht de materialen van heel dichtbij bekijken. Dat deed ze in de zogenoemde 'cleanroom', een stofvrije laboratoriumruimte. Vandaar ook dat Máxima, net als de aanwezige wetenschappers en studenten, een speciaal pak over haar gele coltrui en bijpassende broek had aangetrokken.

Bekijk hier een video van het bezoek. 

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--