Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Met dit Blauw Bloed kerstrecept zet jij een smakelijk voorgerecht op tafel

20 december 2023 · Leestijd 3 min

Grote kans dat je op dit moment druk in de weer bent voor het kerstdiner. Wordt het lekker gourmetten met z'n allen, een makkelijke afhaalmaaltijd of ga je toch je best doen in de keuken? Bij Blauw Bloed trakteren we je op een feestelijk voorgerecht dat er niet alleen heel lekker uitziet, maar ook goed smaakt.

Eerder deze week deelden we al smakelijke recepten van niemand minder dan koningin Máxima, gravin Eloise en koningin Camilla. Maar vandaag doen we daar nog een schepje bovenop. We delen namelijk een speciaal Blauw Bloed kerstrecept waarmee je aan de kersttafel indruk kunt maken. En dat zónder urenlang zwoegen. Dit speciale Blauw Bloed kerstrecept is voor 4 personen. Haal de volgende ingrediënten in huis: 

  • 2 grote bollen burrata (of vier kleintjes)
  • 4 takjes met ieder 5 cherrytomaatjes
  • 4 takjes met ieder 5 rode druiven
  • 15 basilicum blaadjes
  • 10 ml olijfolie
  • 1 theelepel kappertjes
  • 5 centimeter van de bovenkant van een stengel citroengras
  • Balsamicoazijn
  • Zout
  • Peper
  • Hazelnoten of amandelen
  • Prosciutto (als je liever vlees wil eten deze kerst)

Lees verder onder de foto. 

kerstrecept-blauwbloed

Zo maak je dit lekkere Blauw Bloed kerstrecept

Stap 1: verwarm de oven voor op 180 graden. 

Stap 2: leg de tomaatjes en druiven in een ovenschaal sprenkel er olijfolie over en wat peper en zout.

Stap 3: schuif de ovenschaal in het midden van de oven en zet de timer op 20 min.

Stap 4: pureer de basilicum, kappertjes, limoengras met wat peper, zout en olijfolie in de blender of met een staafmixer. Graag zo fijn mogelijk. Dit kan een paar minuten duren. Giet deze basilicumolie vervolgens in een zeef en vang het op in een schoon bakje. 

Stap 5: hak vervolgens de hazelnoten of amandelen fijn en leg dit in een oven bestendig schaaltje.

Wil je nog wat vlees toevoegen aan dit vegetarische voorgerecht? Pak dan een stukje bakpapier en leg daar los van elkaar de vier plakjes prosciutto op. Als de timer nog 5 minuten aangeeft kunnen de nootjes en de prosciutto ook de oven in. Dit kan naast of boven de ovenschaal met tomaten en druiven. 

Stap 6: je snijdt nu de burrata in tweeën. Doe dit voorzichtig want de binnenkant loopt gelijk wat uit. Leg ze snel met de bolle kant naar boven op een bord.

Stap 7: giet een beetje van de basilicumolie om de burrata heen. Sprenkel voorzichtig wat balsamico over de olie.

Stap 8: de tomaatjes en druiven kunnen er nu bovenop. Hier overheen de nootjes en als laatste de prosciutto als je hiervoor gekozen hebt. Wil je juist voor de vegetarische variant gaan? Dan kunnen er nog wat kappertjes of een snufje grof zeezout op gestrooid worden. 

Tip van de chef: het is lekker om het voorgerecht te serveren als de tomaten en druiven nog warm zijn. 

Eet smakelijk! 

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--