Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Britse mediawaakhond start geen onderzoek naar interview Diana

20 november 2020 · Leestijd 2 min

De Britse mediawaakhond Ofcom start geen onderzoek naar het oude interview met prinses Diana. Eerder maakte BBC wel bekend een onderzoek te starten naar het omstreden interview. Dat wordt uitgevoerd door een voormalig opperrechter. De Britse omroep wil weten hoe het gesprek tot stand is gekomen.

Het interview dat Diana in 1995 aan het BBC-programma Panorama gaf, is de laatste tijd veel in het nieuws. Diana's broer Charles Spencer claimt dat journalist Martin Bashir heeft gelogen om haar vertrouwen te winnen om haar zo voor de camera's van Panorama te krijgen. In het gesprek vertelde Diana uitvoerig over haar probleemhuwelijk met prins Charles, de zoon van koningin Elizabeth en troonopvolger.

De tv-waakhond zegt dat het ‘geen regelgevende taak heeft om de kwesties onder het handvest te onderzoeken’. Wel benadrukt Ofcom in een brief aan de BBC het belang van onderzoek door de BBC zelf.

Prins William

Prins William, de oudste zoon van Diana, zei eerder blij te zijn dat er een nieuw onderzoek komt naar de gang van zaken rondom het interview. "Dit onafhankelijke onderzoek is een stap in de goede richting", zegt hij in een verklaring die door Kensington Palace werd verspreid.

"Het moet de waarheid boven tafel brengen over de werkelijke omstandigheden die hebben geleid tot het Panorama-interview en de daaropvolgende beslissingen die destijds door de BBC zijn gemaakt", aldus William. Het is de eerste keer dat hij zich over de zaak uitspreekt.

Het interview, dat in november 1995 werd uitgezonden, trok een recordaantal van 22,8 miljoen Britse kijkers. Het gesprek betekende voor Bashir de doorbraak. Diana en Charles waren drie jaar daarvoor al uit gescheiden van tafel en bed. Maar zij formaliseerden de scheiding kort na het interview. Op 31 augustus 1997 overleed Diana na een auto-ongeluk.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--