Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Britse royals als vrijwilligers aan de slag

6 juni 2020 · Leestijd 3 min

Deze week was het in het Verenigd Koninkrijk de Week van de Vrijwilliger. Ook de Britse royals hebben hiervoor ook de handen uit de mouwen gestoken. Prins Charles, prins William en hertogin Catherine hebben deze week via videoboodschappen van zich laten horen.

William en Catherine steken handen uit de mouwen

Prins William en zijn vrouw Catherine steken tijdens de coronacrisis de handen uit de mouwen. De hertog en hertogin van Cambridge hebben de afgelopen weken meerdere keren vrijwilligerswerk gedaan, maakte Kensington Palace vrijdagavond bekend.

Het koppel vindt het belangrijk dat er vrijwilligers zijn en pleegde afgelopen week ook verschillende telefoontjes aan organisaties vanwege de Week van de Vrijwilliger. Dat deden William en Catherine om de instellingen en betrokken vrijwilligers te bedanken voor hun tomeloze inzet, ook tijdens de coronacrisis.

Op woensdag belde het echtpaar naar een jongerenorganisatie in West Yorkshire en een corona-initiatief in Wales. In het gesprek met laatstgenoemde prees William hun harde werk. "Jullie zijn van levensbelang voor alle mensen die jullie in de omgeving hebben geholpen." Catherine hoopt dat anderen geïnspireerd raken en ook een steentje bijdragen, zei ze tijdens hetzelfde telefoontje. "Iedereen heeft wel iets om terug te geven."

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen
Prinses Charlotte helpt met het uitdelen van de maaltijden.
Prinses Charlotte helpt met het uitdelen van de maaltijden.

Zelf geven de prins en zijn echtgenote ook terug. De afgelopen weken hebben ze als vrijwilligers gewerkt. Zo hebben ze in april maaltijden verpakt en bezorgd aan geïsoleerde gepensioneerden in de buurt van Sandringham, zo deelde het koppel al op de verjaardag van dochter prinses Charlotte mee. William werkte voor Shout85258, de hulplijn voor mensen met mentale problemen die hij vorig jaar samen met zijn vrouw, broer Harry en schoonzus Meghan heeft opgericht. De prins is een van de meer dan tweeduizend vrijwilligers die is getraind om mensen te steunen bij verschillende soorten problemen.

Lees verder onder de foto.

Prins Charles bedankt vrijwilligers

Vanwege de Week van de Vrijwilliger spreekt prins Charles zijn dank uit aan "iedereen die tijd besteedt aan het helpen van anderen". De Britse troonopvolger bedankt vooral de vrijwilligers van Samaritans, een telefoonlijn die mensen in nood kunnen bellen.

Dit doet hij in een video op Twitter. "Ieder jaar besteden vrijwilligers meer dan 1 miljoen uur aan het bellen van mensen in nood. Dit doen ze met vertrouwen en ze luisteren zonder te oordelen", zegt de prins.

Ook zegt hij dat het vooral nu belangrijk is om elkaar te helpen. Daarom spreekt prins Charles zijn dank uit. "Het maakt echt een groot verschil voor vele mensenlevens", sluit hij af.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--