Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Britse royals geven aandacht aan Children's Hospice Week

24 juni 2020 · Leestijd 2 min

Hertoginnen Camilla en Catherine hebben gevideobeld met verschillende kinderhospices in het Verenigd Koninkrijk om ze te bedanken voor hun werk. Charles die blikte op Instagram terug op een bezoek aan een kinderhospices in 2018. Aanleiding van het gesprek was de Children's Hospice Week in het Verenigd Koninkrijk, van 22 tot 28 juni.

Tijdens het gesprek spraken Camilla en Catherine met verschillende organisaties en bedankten ze alle medewerkers voor hun werk. Ook hoorden zij hoe de zorg die geleverd kan worden is veranderd door de coronacrisis. De hertoginnen spraken verder met een familie die eerder dit jaar een zoon was verloren. Tijdens het gesprek vertelden zij over de steun die zij hadden ontvangen tijdens hun moeilijke tijd.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Beide hertoginnen steunen al jaren het werk dat kinderhospices verrichten. Camilla is beschermvrouwe van Children’s Hospice South West and Helen & Douglas House en Catherine is sinds 2012 beschermvrouwe van East Anglia’s Children’s Hospices.

Charles bezoekt kinderhospice

Prins Charles blikte dinsdag terug op een beoek aan Tŷ Hafan, een hospice voor kinderen in Wales. Dit deed hij in het kader van de Week voor kinderhospices. De prins deelt foto's van het bezoek uit 2018 op zijn Instagrampagina.

"Het heeft niet alleen bijzondere voorzieningen, maar ook bijzondere werknemers die oneindige liefde en toewijding tonen. Voor de patiënten en voor hun families", schrijft hij daarbij.

Charles is beschermheilige voor Tŷ Hafan. In het kader van de Week voor kinderhospices roept hij iedereen op om deze belangrijke zorgmedewerkers te bedanken.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--