Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Camilla ontmoet eigen boekenclub in Noord-Ierland

20 mei 2021 · Leestijd 2 min

Prins Charles en zijn vrouw Camilla hebben hun tweedaagse rondreis in Noord-Ierland afgerond. Woensdag bezocht het koppel onder meer de stad Bangor, waar ze met kooplieden spraken op een openluchtmarkt.

Naast het gezamenlijke uitstapje gingen Charles en Camilla ook zelfstandig op pad. Zo ging Camilla langs bij het Kilcooley Women’s Centre, waar haar werd verteld over het werk dat het centrum voor de lokale gemeenschap doet. Ook ontmoette ze daar leden van de Camilla-club, een leesclub die vernoemd is naar de hertogin van Cornwall. De leeslijst van de club is gebaseerd op aanbevelingen van Camilla zelf.

Camilla bracht later op de middag ook een bezoek aan Horses for People in Comber. Daar werd ze door oprichter June Burgess bijgepraat over paardentherapie en de workshops die door het paardencentrum worden gegeven.

Charles reisde af naar het havenstadje Donaghadee, waar hij ging kijken naar een van de havenmuren waar veel mensen tijdens de coronapandemie stenen met daarop hoopvolle berichten hebben achtergelaten. Daarna nam de prins de tijd om de honderden mensen die op het koninklijke bezoek waren afgekomen te begroeten. Charles sloot zijn bezoek aan Noord-Ierland af in het plaatsje Caledon. Daar ging hij kijken bij ontwikkelingsprojecten en sprak hij met kinderen en trainers van een lokale voetbalclub.

Een aantal foto's van het tweedaagse bezoek aan Noord-Ierland:

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--