Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Carl Gustaf geeft jongste zus koninklijke onderscheiding

21 oktober 2021 · Leestijd 1 min

Koning Carl Gustaf van Zweden heeft samen met zijn vrouw Silvia koninklijke onderscheidingen uitgereikt in Stockholm. Prinses Christina, de jongste zus van de koning, kreeg de H.M. Konungens medaille. Die is speciaal bedoeld voor Zweden die zich hebben ingezet voor de maatschappij.

De onderscheiding wordt volgens de site van het Zweedse hof niet heel vaak uitgereikt. Het gaat om een grote medaille, afgezet met briljanten. Prins Bertil kreeg hem in 1987. In het verleden kregen ook enkele kunstenaars de medaille. Kleinere versies van de medaille, zonder briljanten, worden vaker uitgereikt en ook nu mochten een aantal Zweden uit de wetenschaps- en cultuurwereld de prijs in ontvangst nemen.

Carl Gustaf en Silvia reikten ook nog de Litteris et Artibus onderscheiding uit. Die is speciaal bedoeld voor opmerkelijke artistieke prestaties. Zanger Peter Jöback behoorde tot de laureaten van dit jaar.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--