Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Carl Gustaf ontvangt nieuwe Nederlandse ambassadeur

31 oktober 2020 · Leestijd 2 min

Koning Carl Gustaf krijgt komende week 'post' van koning Willem-Alexander. De nieuwe Nederlandse ambassadeur Bengt van Loosdrecht wordt namelijk op 5 november ontvangen in het Koninklijk Paleis in Stockholm om zijn geloofsbrieven aan te bieden. Dat is een persoonlijke boodschap van staatshoofd aan staatshoofd.

In de eerste brief vertelt koning Willem-Alexander dat ambassadeur Ines Coppoolse in augustus na vijf jaar in Zweden te hebben gewerkt, is teruggeroepen. Zij is inmiddels aan de slag gegaan als ambassadeur in Canada. De tweede brief is een soort introductie van Bengt van Loosdrecht. De koning beveelt hem van harte aan bij de Zweedse koning en spreekt waarschijnlijk de hoop uit dat de uitstekende relaties tussen beide koninkrijken nog beter kan worden.

Bengt van Loosdrecht (59) is niet geheel onbekend met Zweden. Zijn moeder is namelijk Zweedse. Ook heeft hij gestudeerd aan de Universiteit van Uppsala. Hij diende tot voor kort in Ethiopië. Koning Carl Gustaf ontvangt donderdag in totaal vier nieuwe ambassadeurs, behalve die uit Nederland komen ook de vertegenwoordigers van Vietnam, El Salvador en IJsland naar het paleis.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--