Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Carl Gustaf spreekt land toe op nationale feestdag

4 juni 2020 · Leestijd 2 min

De Zweedse koning Carl Gustaf spreekt zaterdag, op de nationale feestdag van Zweden, het land toe. De boodschap wordt 's avonds uitgezonden op radio en televisie, zo maakte het Zweedse hof donderdag bekend.

Het is de tweede keer dat Carl Gustaf een televisietoespraak houdt sinds het begin van de coronacrisis. Eerder deed hij dat begin april. De koning komt voor zijn speech speciaal met zijn vrouw koningin Silvia terug naar Stockholm. Sinds maart verblijven de twee al in het kasteel Stenhammar in Sörmland, waar ze zich vanwege corona hebben teruggetrokken.

Op de nationale feestdag laat de Zweedse koninklijke familie zich normaal gesproken veel zien, maar vanwege de coronacrisis zijn de festiviteiten dit jaar beperkt.

Op het koninklijke slot is wel weer een taptoe, waar ook de koning bij aanwezig zal zijn. Normaal gesproken openen ook de poorten van het paleis maar deze blijven nu dicht. Kroonprinses Victoria zal in plaats daarvan op sociale media een digitale rondleiding geven.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--