Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Carl Gustaf wil natuur beschermen voor toekomstige generaties

29 maart 2021 · Leestijd 2 min

Koning Carl Gustaf heeft in een videoboodschap zijn liefde voor de natuur uitgesproken. Hij sprak over het belang van goed omgaan met de natuur. De Zweedse vorst hield zijn toespraak tijdens een digitale workshop van de Academie voor Bos- en Landbouw over de financiële gevolgen van schade aan het Zweedse bos.

"Het bos is een centrale hulpbron voor ons land en heeft heel veel verschillende waarden: ecologisch, economisch, historisch en sociaal", vertelt hij. "Wanneer het bos wordt beschadigd - door stormen, insecten of andere dingen - dan heeft dat veel effecten, vooral voor de komende generaties, maar ook op lange termijn voor onze hele samenleving."

De Zweedse koning is vrijdag opnieuw opa geworden. Samen met zijn vrouw Silvia ging hij zaterdag langs bij hun zoon, prins Carl Philip, en zijn vrouw Sofia om het jongste familielid te bewonderen. Een dag na het kraambezoek maakte Carl Gustaf tijdens een bijeenkomst de naam van het pasgeboren jongetje bekend tijdens een regeringsbijeenkomst.

Julian Herbert Folke werd vrijdag geboren in het Danderyd-ziekenhuis in Stockholm en is het achtste kleinkind van Carl Gustaf en Silvia. Prins Julian is zevende in de lijn van troonopvolging.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--