Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Carl Philip openhartig over worsteling met dyslexie

23 september 2020 · Leestijd 2 min

De Zweedse prins Carl Philip vertelt in een luisterboek over zijn worstelingen met dyslexie. De royal was veertien jaar oud toen hij hoorde dat hij dyslectisch is. "Ik heb er vooral last van als ik toespraken moet houden en bij het voorlezen", zei Carl Philip dinsdag bij de presentatie van het audioboek.

Lieve dyslexie, of Älskade dyslexi in het Zweeds, is tot stand gekomen met hulp van luisterboekenplatform Storytel en de foundation van Carl Philip en zijn vrouw prinses Sofia. Carl Philip heeft het voorwoord voor zijn rekening genomen. In het boek komen diverse experts aan het woord over dyslexie.

Het gaat in Lieve dyslexie niet alleen over de nadelen. Volgens de experts en ook Carl Philip zijn er ook voordelen. Het maakte hem creatief, zei de royal. "Ik kon problemen op school op een iets andere manier oplossen dan mijn klasgenoten."

Carl Philip zet zich met allerlei projecten in om dyslexie onder de aandacht te brengen en te houden. Hij wil vooral laten zien dat dyslectici niet lui of dom zijn en dat er genoeg voorbeelden zijn van mensen met dyslexie die hun dromen waar hebben gemaakt.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--