Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Catherine charmeert met japon Alexander McQueen

4 juni 2019 · Leestijd 2 min

Hertogin Catherine prikte maandagavond een vorkje mee tijdens het staatsbanket dat gehouden werd ter ere van het bezoek van president Trump. Dat deed ze geheel in stijl in een creatie van Alexander McQueen. Voor de vrouw van prins William een vertrouwd modehuis.

Catherine naast de Amerikaanse minister van financiën, Steven Mnuchin
Catherine naast de Amerikaanse minister van financiën, Steven Mnuchin.

De saffieren oorbellen die Catherine in had waren van de overgrootmoeder van haar man William, de koningin-moeder. Ook koningin Elizabeth heeft ze vaak gedragen.

Lees verder onder de foto.

Nieuw was de koninklijke onderscheiding die de hertogin voor het eerst om had. Het is het grootkruis in de Royal Victorian Order (Koninklijke Orde van Victoria). Deze ontving zij begin vorige maand van de koningin. Een verklaring waarom zij deze onderscheiding niet eerder heeft gekregen, heeft volgens ingewijden te maken met haar moederschap. Hierdoor zou ze niet genoeg koninklijke aangelegenheden bijgewoond hebben om onderscheiden te worden.

Koningin Elizabeth bepaalt zelf wie benoemd worden in de orde. De onderscheiding wordt vaak verleend vanwege persoonlijke diensten aan de soeverein.

Foto: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--