Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Catherine en William arriveren bij dankdienst voor Charles in Schotland

5 juli 2023 · Leestijd 3 min

Prins William en Catherine arriveren bij St. Giles' Cathedral voor de tweede "kroning" van koning Charles III in Schotland. Daar wonen ze een dankdienst bij waar de Schotse kroonjuwelen worden uitgestald. Voor de gelegenheid draagt de prinses van Wales een blauwe manteljurk en kiest prins William voor een traditionele mantel.

De dankdienst voor koning Charles in Schotland is begonnen. Waar royals vanuit de hele wereld waren uitgenodigd bij de kroning in Londen, wordt de ceremonie in Edinburgh vooral bijgewoond door zorgpersoneel. De Britse National Health Service bestaat vandaag namelijk precies 75 jaar. Voor het Britse koningshuis dé reden om de kathedraal te vullen met mensen uit de zorg. Kate Middleton en Prins William scharen zich nu bij de genodigden. 

Lees verder onder de foto's. 

ANP-473106925
ANP-473106893

Kate draagt opnieuw een koningsblauwe japon

Kate draagt vandaag een japon die we al eerder dit jaar voorbij hebben zien komen tijdens de kerkdienst bij Pasen. Deze koningsblauwe manteljurk van Catherine Walker hergebruikt ze voor deze speciale gelegenheid in Schotland. Op haar hoofd pronkt echter wel een ander hoofddeksel, namelijk van Philip Treacy. 

Lees verder onder de foto's.

Ontwerp zonder titel (26)
ANP-466699951
De outfit van Kate Middleton bij Pasen 2023.

Dat de prinses van Wales graag kledingstukken bewaart en hergebruikt komt niet als een verrassing. Al is het wel bijzonder dat ze deze opvallende jurk na maar een paar maanden opnieuw uit haar kledingkast haalt. Deze duurzame keuze past in ieder geval goed bij koning Charles. Het Britse staatshoofd draagt namelijk regelmatig een kledingstuk meerdere keren. 

Een ode aan Elizabeth

Bijzonder zijn de sieraden van Catherine. Om haar nek draagt ze namelijk de parel- en diamanten choker van vier rijen die ze heeft geërfd van koningin Elizabeth II. De ketting werd eerder al uitgeleend aan prinses Diana, en nu mag de prinses van Wales het prachtige erfstuk opnieuw dragen. De ketting droeg ze namelijk al eerder bij de begrafenis van koningin Elizabeth in september vorig jaar.  

ANP-473098150

In haar oren hangen de Collingwood-pareloorbellen die door juwelier Collingwood ooit aan prinses Diana zijn geschonken. Na haar overlijden zijn ze in het bezit van Kate die ze regelmatig draagt. 

Foto's: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--