Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Catherine toch een beetje bij William in Jordanië

25 juni 2018 · Leestijd 2 min

Prins William vloog zonder zijn vrouw Catherine naar Jordanië, maar maandag was ze er toch een beetje bij. Bij de ruïnes van Jerash lachte de hertogin van Cambridge haar man als vierjarige toe. Catherine poseerde jaren geleden met haar zusje Pippa en vader bij de archeologische site.

Ter gelegenheid van Williams bezoek aan de opgravingen was de kinderfoto van de hertogin opgezocht en uitvergroot. Het familiekiekje is niet nieuw, daags voordat Catherine in 2011 met William trouwde deelde de familie Middleton de foto al met het publiek. De familie Middleton verhuisde in 1984 - voor drie jaar - naar Jordanië voor het werk van vader Michael.

William bezocht Jerash maandag samen met de Jordaanse kroonprins Hussein. De Britse prins poseerde op precies dezelfde plek waar zijn vrouw als kind stond. De hertog van Cambridge grapte dat hij zijn drie kinderen, George (4), Charlotte (3) en Louis (2 maanden), volgende keer mee moet nemen naar 'Catherine's rock'.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Syrische vluchtelingen

Prins William sprak bij de ruïnes van Jerash ook met enkele Syrische vluchtelingen, die deelnemen aan het UNICEF-programma Makani. In heel Jordanië zijn onder de noemer Makani centra opgezet waar kinderen met oorlogstrauma's en hun families worden opgevangen.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Een aantal Syrische kinderen volgde maandag in Jerash een cursus fotografie. De deelnemers hadden een heel bijzonder model: prins William poseerde voor hen. De hertog van Cambridge maakte, met de Jordaanse kroonprins Hussein aan zijn zijde, een praatje met een aantal deelnemers en schoof aan bij een familie die wordt gesteund via Makani. "De manier waarop jullie de deuren hebben geopend voor honderdduizenden vluchtelingen uit Syrië, om nog maar te zwijgen van de al langer bestaande verplichtingen jegens Palestijnse vluchtelingen, is opmerkelijk", vond William.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--