Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Catherine virtueel te gast bij verslavingskliniek

9 juni 2020 · Leestijd 2 min

Catherine, de echtgenote van prins William, heeft vorige week donderdag een digitaal bezoek gebracht aan een verslavingskliniek in Wiltshire. Dat heeft Kensington Palace maandagavond bekendgemaakt.

De hertogin van Cambridge deed dat in haar hoedanigheid als beschermvrouwe van de organisatie Action on Addiction, die het Clouds House runt. Catherine wilde graag zien hoe de instelling zich staande heeft weten te houden tijdens de coronacrisis. De kliniek was tijdens de lockdown namelijk gewoon geopend.

Catherine kreeg tijdens het videogesprek een rondleiding door het Clouds House van Graham Beech, CEO van Action on Addiction. Ook spraken zij over het belang van het vragen om hulp tijdens de coronacrisis nadat een nationale poll uitwees dat verslavingsproblemen de afgelopen periode zijn toegenomen.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Aanpassingen

De hertogin ging ook in gesprek met medewerkers van de kliniek over hoe zij hun behandelingen hebben aangepast. Daarnaast uitten ze hun zorgen over een mogelijke toename aan cliënten nu de maatregelen steeds verder worden versoepeld. Catherine was ook digitaal aanwezig tijdens een groepsgesprek tussen tijdelijke bewoners van de kliniek. Ook kreeg ze uitleg over de online nazorg die het Clouds House biedt.

Catherine is al jaren beschermvrouwe van Action on Addiction. In 2012 bracht ze haar eerste bezoek aan het Clouds House. Ook ging de hertogin langs bij klinieken in Essex, Londen en Liverpool.

ANP-366670449.jpg

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--