Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Catherine waarschuwt ouders op zichzelf te letten

1 februari 2021 · Leestijd 3 min

Catherine, de vrouw van prins William, roept ouders en verzorgers op om goed op hun mentale gezondheid te letten. Dat heeft de hertogin van Cambridge zondag gedaan in een video op Instagram.

Catherine nam de video op tijdens het hardlopen en deed dat naar aanleiding van Children's Mental Health Week, die vanaf maandag plaatsvindt. De week staat dit jaar in het teken van het uitdrukken van jezelf, vertelde de hertogin.

"Het gaat over het vinden van creatieve manieren om je gedachten, ideeën en gevoelens te delen. Of dat nou met fotografie, kunst, drama, muziek of poëzie is. Het is het zoeken naar dingen die je goed over jezelf doen voelen."

Lees verder onder de video.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Toch is het - zeker in coronatijd - belangrijk dat ook ouders en verzorgers aan zichzelf denken, vindt de hertogin. "Dit is een enorm uitdagende tijd voor ons allemaal dus let alsjeblieft ook goed op jezelf."

"Vind die manieren om je gedachten en gevoelens te delen of zoek iemand om mee te praten, want we moeten echt de beste versies van onszelf zijn voor de kinderen waarvoor we zorgen", aldus Catherine.

De Children's Mental Health Week is een initiatief van Place2Be. Catherine is beschermvrouwe van de organisatie die zich inzet voor de mentale gezondheid van kinderen.

Racisme

Ook prins William deelde zondag een hartekreet op Instagram. Racisme in het voetbal moet stoppen, schrijft hij. Zijn boodschap komt nadat vorige week donkere voetballers op social media werden beledigd. Een van hen was Marcus Rashford. De speler van Manchester United die zich inzet voor arme gezinnen.

"Racisme moet stoppen", begint William zijn boodschap. "Of het nu op het veld gebeurt, op de tribunes of social media." De royal noemt racisme "verwerpelijk".

Hij roept iedereen op een omgeving te creëren waarin racisme niet meer wordt getolereerd. Ook moeten racisten ter verantwoording worden geroepen voor hun daden. "Die verantwoordelijkheid hebben alle platforms waar zulke zaken een podium vinden."

William geeft tenslotte zijn steun aan iedereen die zich inzet om racisme in het voetbal aan de kaak te stellen.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--