Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Catherine werkt mee aan taalprogramma voor kinderen

14 juli 2020 · Leestijd 2 min

De hertogin van Cambridge heeft geholpen bij de lancering van Tiny Happy People, een initiatief van BBC Education. Het initiatief wil ouders en verzorgers met behulp van gratis digitale hulpbronnen steunen bij het ontwikkelen van taalvaardigheden van kinderen tot vier jaar oud.

"Families en verzorgers staan centraal in het opvoeden van een volgende generatie gelukkige, gezonde volwassenen, maar soms is het moeilijk om te weten waar je advies kunt krijgen. Tiny Happy People is een hulpbron van onschatbare waarde die ouders en verzorgers voorziet van hulp en tips", zei de hertogin van Cambridge. "Ik ben verheugd dat ik er onderdeel van mocht zijn en hoop dat families in het Verenigd Koninkrijk met veel plezier gebruik maken van de materialen."

De hertogin werkt al enige tijd mee aan het project. In november bracht Catherine een bezoek aan het team van Tiny Happy People in Londen, en deed daar mee aan een creatieve workshop. Tijdens die workshop werkte de hertogin samen met het team aan videomateriaal en inhoud voor op social media.

Kijk verder onder de Instagram-post.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Ook ontmoette Catherine een aantal families die betrokken waren bij de pilot van het initiatief. De hertogin sprak de gezinnen over de manieren waarom zij de hulpbronnen hebben gebruikt en hoe dat heeft geholpen bij het ontwikkelen van de taalvaardigheden van de kinderen.

Bekijk hieronder de video bij de lancering.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

In het programma BBC Breakfast (zie video hierboven) vertelde Catherine ook dat haar jongste zoontje Louis (2) nog niet echt begrijpt wat 'social distancing' inhoudt. "Louis snapt niet helemaal wat social distancing precies is", zegt Catherine in een filmpje tegen Kerry en Darren, de ouders van de eveneens 2-jarige Dexter. "Hij loopt graag met iedereen te knuffelen, in het bijzonder met baby's die jonger zijn dan hij is."

Tijdens haar tv-optreden deed de hertogin van Cambridge ook nog een boekje open over de eetlust van haar kinderen. "Mijn kinderen zijn bodemloze putten. Ik voel me een constante voedermachine", grapte Catherine.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--