Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Om deze lieve reden is Catherine niet mee met prins William naar Singapore

6 november 2023 · Leestijd 3 min

Prins William is deze week in Singapore voor de uitreiking van zijn Earthshot Prize komende dinsdag. Zijn vrouw Catherine, de prinses van Wales, is er helaas niet bij. En de reden waarom ze in het Verenigd Koninkrijk blijft is erg lief.

Prins William kreeg zijn liefde voor duurzaamheid met de paplepel ingegoten door zijn vader koning Charles. Nu zijn vader koning is en zich minder politiek mag uitlaten over het klimaat, neemt zijn zoon prins William het stokje van hem over. Het is dan ook geen verrassing dat hij bij de uitreiking van de klimaatprijs is in Singapore. Maar de prins moet het daar (helaas) zonder zijn vrouw doen. De prinses van Wales blijft namelijk thuis bij de kinderen, en dat is niet voor niets. 

Catherine blijft thuis om prins George aan te moedigen

De prinses blijft namelijk thuis om hun zoon prins George (10) bij te staan tijdens zijn schoolexamens. Ze gaf tijdens een eerder werkbezoek al aan dat George vooral nerveus is voor zijn rekentoets. Als moeder wil Catherine haar oudste kind bijstaan bij dit belangrijke moment uit zijn leven. De prinses helpt hem thuis ook bij het leren, net zoals elke moeder. 

Lees verder onder de foto.

Hertogin_Catherine_en_prins_George.jpg

Maar prins William is er niet rouwig om dat hij alleen in Singapore is. De prins vertelt in een bericht op X dat het "fantastisch" is om weer in Singapore te zijn. De Aziatische stadstaat is volgens de prins een "leider" op het gebied van milieu-innovatie. "Ik ben het Singaporese volk dankbaar dat ze ons deze week onderdak bieden. Laten we allemaal inspiratie putten uit het fantastische werk dat hier wordt gedaan terwijl we de finalisten van de Earthshot Prize van dit jaar eren."

Lees verder onder de foto's.

prins-william-singapore
Prins William wordt ontvangen door de Japanse staatsminister van Buitenlandse Zaken Sim Ann bij aankomst.
prins-william-speech-singapore
Prins William geeft een toespraak tijdens de 'United for Wildlife Global Summit' in Singapore.

Praten over klimaat én drakenbootraces 

De uitreiking van de klimaatprijs is de voornaamste reden van het bezoek van William, maar hij heeft ook andere activiteiten op zijn agenda. Zo doet hij onder meer mee met een race van drakenboten en gaat hij in gesprek over de illegale handel in bedreigde dieren. En dat levert deze sportieve beelden op! De prins vertrekt woensdag weer naar zijn gezin. 

Lees verder onder de video. 

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Foto's: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--