Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Charlène finisht met team als eerste in zeefietsrace

14 september 2020 · Leestijd 2 min

Prinses Charlène van Monaco heeft zondag met het door haar aangevoerde team Serenity de zeefietsrace tussen het Corsicaanse Calvi en de Yacht Club van Monaco gewonnen. Charlène en haar drie ploeggenoten bleven het team Notorious van haar broer Gareth Wittstock net voor. Beide ploegen hadden iets minder dan 24 uur nodig voor de 180 kilometer lange oversteek over de Middellandse Zee.

Charlène en haar broer hadden met de 'Stichting Prinses Charlène van Monaco' de uitdagende 'Water Bike Challenge' op poten gezet om aandacht te vragen voor het gevaar van verdrinking. Alleen al in Frankrijk komen jaarlijks duizend mensen door verdrinking om het leven. Charlène, voormalig Zuid-Afrikaans zwemkampioen, wil mensen bewust maken van dat gevaar en moedigt daartoe onder meer zwemonderricht aan. Daarom ging de actie ook vergezeld van een inzamelingsactie.

Lees verder onder de post.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

De oversteek werd gemaakt op zeefietsen, waarbij de teamleden elkaar met grote regelmaat aflosten. Team Notorious - 'berucht'- moest het op het laatste moment stellen zonder het meest beruchte teamlid, de mixed martial arts-kampioen Conor McGregor. Die bleek daags voor het begin van de race aangehouden door de Franse politie op verdenking van exhibitionisme en onbetamelijk gedrag tegenover een jonge vrouw.

Charlène werd bij de zeilclub van Monaco opgewacht door echtgenoot prins Albert II en hun kinderen, de tweeling prins Jacques en prinses Gabriella. Die waren zaterdag op Corsica ook aanwezig geweest bij de start en hadden ook een stukje meegevaren in de volgboot.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--