Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Charles en Camilla nodigen vrijwilligers bij hun thuis uit

28 oktober 2021 · Leestijd 2 min

Prins Charles en zijn vrouw Camilla hebben tien vrijwilligers in hun huis ontvangen die zich inzetten voor de jaarlijkse geldinzameling voor militairen, de Poppy Appeal. Zij zijn geselecteerd op hun leeftijd, elke vrijwilliger stond voor een decennium.

Tijdens de zogenoemde Remembrance-periode, waarin extra aandacht wordt geschonken aan militairen, worden klaprozen op de borst gedragen om solidariteit met hen te tonen. Vrijwilligers gaan tijdens deze periode de straten op om deze 'poppies', zoals de bloemen worden genoemd, te verkopen. Charles en Camilla roepen iedereen in het land op om geld in te zamelen voor de actie.

Vanwege de gelegenheid hebben de prins van Wales en de hertogin van Cornwall de tien vrijwilligers bij hen thuis uitgenodigd. Onder anderen de 10-jarige Maisie Mead kwam langs in Clarence House. Zij is al sinds haar vierde betrokken bij de inzamelingsactie, nadat haar vader met een ernstig rugprobleem het leger moest verlaten. Ook Jill Gladwell, een vrijwilliger die al tachtig jaar geld inzamelt voor de actie, was aanwezig. In november 1921 was de eerste Poppy Appeal.

Vorig jaar mochten vrijwilligers vanwege het coronavirus de straat niet op.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--