Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Charles en Camilla op tweedaagse tour door Noord-Ierland

19 mei 2021 · Leestijd 2 min

Prins Charles en zijn vrouw Camilla zijn begonnen aan hun tweedaagse tour door Noord-Ierland. Het reisje begon dinsdag in Belfast, waar ze onder meer het gemeentehuis en het parlementsgebouw bezochten.

Daar sprak Camilla met historici over de geschiedenis van Noord-Ierland, maar ook over de ambities van Belfast. De stad wil namelijk 'de stad van de muziek' worden op de lijst met cultureel erfgoed van de Verenigde Naties.

Vervolgens bezocht het echtpaar een onderwijsinstelling in de stad. "Ik wilde deze gelegenheid aangrijpen, als ik mag, om een speciaal eerbetoon te brengen aan uw toewijding aan een vreedzame samenleving", zei Charles tegen de medewerkers.

De derde locatie die Charles en Camilla bezochten was de haven van Belfast. Ze spraken met medewerkers over scheepsbouw en grote schepen met een verhaal, zoals de Titanic. Ook bewonderden ze twee grote hijskranen: Samson en Goliath.

Afsluitend bezocht Camilla een workshop van zilversmid Cara Murphy. Zij liet de hertogin van Cornwall zien hoe het smeden van zilver in z'n werk gaat. Murphy richtte haar kleine bedrijf zo'n 26 jaar geleden op en volgde daarmee haar vader op. Murphy's eigen dochter studeert nu ook om zilversmid te worden.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--