Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Christie’s veilt nalatenschap ex-man prinses Margaret

7 september 2020 · Leestijd 2 min

Veilinghuis Christie’s is begonnen met het online verkopen van delen van de nalatenschap van Earl Snowdon (1930-2017), de ex-man van prinses Margaret en ex-zwager van koningin Elizabeth. Onder de noemer 'Snowdon: A Life in Art and Objects' worden zo'n 150 voorwerpen aangeboden.

Onder de voorwerpen zitten huwelijksgeschenken, cadeaus die het echtpaar kreeg bij officiële gelegenheden, maar ook meubels, Chinese kunst, schilderijen, zilver, boeken en foto's.

Lord Snowdon, geboren als Antony Armstrong-Jones, was een succesvol fotograaf en filmmaker en zeer gewild in het Londense uitgaanscircuit toen hij in 1960 trouwde met prinses Margaret, de jongere zus van de Queen. Het huwelijk hield formeel stand tot 1978, maar was in werkelijkheid al veel eerder op de klippen gelopen. Beide echtelieden hielden er tal van buitenechtelijke relaties op na. Snowdon, die met Margaret twee kinderen had, leidde ook na de scheiding een onstuimig leven, met meerdere relaties en meer kinderen, ondanks een tweede huwelijk.

Lees verder onder de foto.

ANP-300889612.jpg

Tony, zoals hij werd genoemd, bleef wel op goede voet met de koningin, die hem nog regelmatig foto-opdrachten gaf. De National Portrait Gallery in Londen bezit meer dan honderd van de portretten die hij maakte van de groten der aarde, van Marlene Diettrich tot prinses Grace van Monaco en prinses Diana. Een aantal foto's bevindt zich ook onder de te veilen stukken.

De veiling loopt tot 24 september en de eerste indicatie is dat er veel belangstelling is. Op de website van Christie’s is al voor tienduizenden Britse ponden geboden. Na de dood van prinses Margaret in 2002 werden ook veel van haar bezittingen verkocht. Onder andere haar beroemde bruidsdiadeem, de Poltimore tiara, werd toen geveild.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--