Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Staatsbezoek Denemarken aan Zweden afgesloten op 'drijvend paleis'

8 mei 2024 · Leestijd 2 min

Koning Carl Gustaf en koningin Silvia hebben dinsdagavond afscheid genomen van de Deense koning Frederik en koningin Mary. Het staatsbezoek van Denemarken aan Zweden werd op een hele bijzondere wijze afgesloten met een contraprestatie op een 'drijvend paleis'.

Staatsbezoek aan Zweden

Op maandagochtend worden koningin Frederik en koningin Mary ontvangen door het Zweedse koninklijk paar voor een tweedaags staatsbezoek. Vervolgens werken ze een druk programma af, wat wordt afgesloten met een staatsbanket op het Koninklijk Paleis. Op dinsdag neemt koning Carl Gustaf de Deense koning Frederik mee naar een marinebasis in de buurt van Stockholm en bezoeken koningin Silvia en koningin Mary het Prins Eugen's Waldemarsmudde museum.

Lees verder onder de foto.

frederik_carl gustaf
Koning Carl Gustaf en koning Frederik onderweg naar het staatsbanket.

Dannebrog

Het Deense koningspaar trok met hun schip de Dannebrog richting Zweden, en de tweede dag werd dan ook toepasselijk afgesloten met een contraprestatie op dit schip. Op de beelden die het Deense koningshuis op Instagram deelt is te zien dat er een relaxte sfeer heerst op het schip en komen de warme banden tussen het Deense en Zweedse koningshuis goed naar voren.

Lees verder onder de post.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Afscheid

Na de contraprestatie zat het staatsbezoek van Denemarken aan Zweden er helaas weer op. Op onderstaande foto is te zien hoe het Deense koninklijke familie wordt uitgezwaaid door het Zweedse koningspaar, prins Carl Philip en prinses Sofia. Voor Denemarken staat er hierna nog een staatsbezoek aan Noorwegen op het programma, waarna koning Frederik en koningin Mary met de Dannebrog doorvaren naar de Deense Faeröer eilanden en Groenland.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Beelden: ANP / Instagram @detdanskekongehus @kungahuset

Geschreven door

Mitchel van der Hoef

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--