Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Dat is pech! Acht foto's van royals op krukken en in het gips

25 februari 2023 · Leestijd 3 min

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Zo blijkt deze week weer, toen naar buiten kwam dat prinses Beatrix haar pols gebroken heeft tijdens het skiën in het Oostenrijkse Lech. De prinses is niet de enige royal die wel eens wat gebroken heeft. Krukken of in het gips, deze royals maakten het mee.

In 2016 werd kroonprinses Amalia tijdens de zomerfotosessie op de foto gezet met krukken. De prinses had haar enkel flink verstuikt en droeg daarom een verband om haar enkel en voet. Een blessure aan het been is wat ook prinses Alexia overkwam begin 2016. Tijdens een skivakantie in het Oostenrijkse Lech brak zij namelijk haar rechterbovenbeen, waar zij destijds ook aan geopereerd is. In 2020 brak Zweedse prinses Estelle ook haar been tijdens het skiën. 

De koninklijke familie poseert tijdens de jaarlijkse zomerfotosessie in de tuin van Landgoed De
Het koninklijk gezin poseert tijdens de jaarlijkse zomerfotosessie in de tuin van Landgoed De Horsten.

Koningin Mathilde van België maakte een opvallende indruk tijdens een bezoek aan de paus in 2015. Ze liep hier met krukken omdat ze nog herstellende was van een knieblessure.

Foto 14 b Mathilde bij Paus

Camilla werd in 2010 rondgereden in een rolstoel omdat zij haar linkerbeen in het gips had. De beenbreuk liep zij op door een glijpartij en val tijdens een wandeling bij Balmoral Castle in Schotland. Ondanks dit ongemak was Camilla aanwezig bij verschillende koninklijke bezoeken. Een grappig detail: de kleur van een lange kous om haar been werd aangepast op de outfit die zij droeg.

Camilla been in gips

Koningin Máxima verwondde in de zomer van 2021 haar rechterhand, waardoor zij een kleine breuk opliep. De koningin liep daarom rond met een gespalkte hand, zoals bijvoorbeeld tijdens een bezoek aan de Verenigde Naties in New York in september 2021. 

Maxima pols in spalk

Sofía, de jongste dochter van het Spaanse koningspaar, liep in de zomer van 2020 op krukken op het Spaanse eiland Mallorca. Vanwege een harde een val had zij hechtingen in haar knie. De krukken hielpen de jonge royal om door de smalle straten van de dorpen op het eiland te manouvreren. 

Gebroken been Spanje

Kroonprins Frederik werd in 2020 geopereerd aan zijn schouder. Tijdens het skiën in Zwitserland gleed de prins richting een ravijn en verwondde daardoor zijn schouder. Met zijn arm in een mitella bezocht Frederik kort na de operatie een ziekenhuis en daardoor kon hij zich goed verplaatsen in sommige patiënten.

Frederik draagt een mitella na een kleine operatie aan zijn schouder.

Koningin Elizabeth liep in 1994 met een mitella tijdens de inspectie van de wacht op het Caribische eiland Anguilla. Tijdens het paardrijden bij Sandringham was zij van haar paard gevallen en brak daardoor haar linkerpols. Naar verluidt klom de koningin na haar val weer op haar paard en kwam zij pas 24 uur na de val erachter dat ze iets gebroken had.

elizabeth gebroken arm

In juni 2001 was het Máxima die tijdens een bezoek aan Zweden haar rechteronderbeen brak. En dat tijdens het eerste officiële buitenlandse bezoek van de destijds verloofde van Willem-Alexander. Tijdens een wandeling over rotsen in de Zweedse natuur was Máxima uitgegleden. Zij was op bezoek in Zweden voor de viering van het zilveren huwelijk van het Zweedse koningspaar. 

Maxima 2001 op krukken

Foto's: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--