Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Dat is pech! Tien keer royals op krukken en in het gips

29 december 2023 · Leestijd 4 min

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Zo brak prinses Beatrix haar pols tijdens het skiën in het Oostenrijkse Lech. Maar de prinses is niet de enige royal die wel eens wat gebroken heeft. Krukken of in het gips, deze royals maakten het mee.

Pech tijdens het skiën

In 2016 werd kroonprinses Amalia tijdens de zomerfotosessie op de foto gezet met krukken. De prinses had haar enkel flink verstuikt en droeg daarom een verband om haar enkel en voet. Een blessure aan het been is wat ook prinses Alexia overkwam begin 2016. Tijdens een skivakantie in het Oostenrijkse Lech brak zij namelijk haar rechterbovenbeen, waar zij destijds ook aan geopereerd is. In 2020 brak Zweedse prinses Estelle ook haar been tijdens het skiën.

Lees verder onder de foto.

De koninklijke familie poseert tijdens de jaarlijkse zomerfotosessie in de tuin van Landgoed De
Het koninklijk gezin poseert tijdens de jaarlijkse zomerfotosessie in de tuin van Landgoed De Horsten.

Knieblessure voor koningin Mathilde

Koningin Mathilde van België maakte een opvallende indruk tijdens een bezoek aan de paus in 2015. Ze liep hier met krukken omdat ze nog herstellende was van een knieblessure.

Lees verder onder de foto.

Foto 14 b Mathilde bij Paus

Gevaarlijke glijpartij

Camilla werd in 2010 rondgereden in een rolstoel omdat zij haar linkerbeen in het gips had. De beenbreuk liep zij op door een glijpartij en val tijdens een wandeling bij Balmoral Castle in Schotland. Ondanks dit ongemak was Camilla aanwezig bij verschillende koninklijke bezoeken. Een grappig detail: de kleur van een lange kous om haar been werd aangepast op de outfit die zij droeg.

Lees verder onder de foto.

Camilla been in gips

Hand in een spalk

Koningin Máxima verwondde in de zomer van 2021 haar rechterhand, waardoor zij een kleine breuk opliep. De koningin liep daarom rond met een gespalkte hand, zoals bijvoorbeeld tijdens een bezoek aan de Verenigde Naties in New York in september 2021. 

Lees verder onder de foto.

Maxima pols in spalk

Hinkelend in Mallorca

Sofía, de jongste dochter van het Spaanse koningspaar, liep in de zomer van 2020 op krukken op het Spaanse eiland Mallorca. Vanwege een harde val had zij hechtingen in haar knie. De krukken hielpen de jonge royal om door de smalle straten van de dorpen op het eiland te manouvreren. 

Lees verder onder de foto.

Gebroken been Spanje

Operatie aan een schouder

Kroonprins Frederik werd in 2020 geopereerd aan zijn schouder. Tijdens het skiën in Zwitserland gleed de prins richting een ravijn en verwondde daardoor zijn schouder. Met zijn arm in een mitella bezocht Frederik kort na de operatie een ziekenhuis en daardoor kon hij zich goed verplaatsen in sommige patiënten.

Lees verder onder de foto.

Frederik draagt een mitella na een kleine operatie aan zijn schouder.

Gevallen van het paard

Koningin Elizabeth liep in 1994 met een mitella tijdens de inspectie van de wacht op het Caribische eiland Anguilla. Tijdens het paardrijden bij Sandringham was zij van haar paard gevallen en brak daardoor haar linkerpols. Naar verluidt klom de koningin na haar val weer op haar paard en kwam zij pas 24 uur na de val erachter dat ze iets gebroken had.

Lees verder onder de foto.

elizabeth gebroken arm

Ongeluk op de rotsen

In juni 2001 was het Máxima die tijdens een bezoek aan Zweden haar rechteronderbeen brak. En dat tijdens het eerste officiële buitenlandse bezoek van de destijds verloofde van Willem-Alexander. Tijdens een wandeling over rotsen in de Zweedse natuur was Máxima uitgegleden. Zij was op bezoek in Zweden voor de viering van het zilveren huwelijk van het Zweedse koningspaar. 

Lees verder onder de foto.

Maxima 2001 op krukken

Gebroken ribben

Dit jaar liep koning Filip drie gebroken ribben op in Spanje tijdens het kitesurfen. Toen de koning in Spanje was merkten de journalisten op dat hij naar zijn linkerzijde greep en pijnlijke grimassen trok. Op het officiële Youtube account van 'The Belgian monarchy, deelt de koning zijn kitesurf avonturen op video.

Lees verder onder de video.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Langdurige blessure

Koning Felipe van Spanje werd door de media in oktober dit jaar opeens gespot met een steunverband om zijn linkerhand. Volgens de Spaanse media brak de koning zijn pols tijdens een padelwedstrijd, een van zijn favoriete sporten. Eerst werd gedacht dat de koning een peesontsteking had, maar toch bleek hij een botje in zijn pols gebroken te hebben. Ondertussen is de koning alweer herstelt van de blessure. Zijn herstel heeft lang geduurd, in totaal ongeveer twee maanden.

Koning Felipe van Spanje draagt steunverband om zijn pols terwijl hij een speech geeft in het koninklijk paleis in Madrid in 2023.
Koning Felipe draagt steunverband om zijn pols terwijl hij een speech geeft in het koninklijk paleis in Madrid.
Koning komt aan op Ezeiza airport in Argentitië in 2023
Koning Felipe draagt steunverband om zijn pols terwijl hij aankomt op Ezeiza airport in Argentinië.

Foto's: ANP / Video: Youtube - The Belgian monarchy

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--